CHP Tunceli'de oylarını artırdı mı? CHP’nin Tunceli'de milletvekili sayısı düştü mü? CHP Tunceli milletvekili sayısı kaç oldu?

CHP Tunceli'de oylarını artırdı mı? CHP’nin Tunceli'de milletvekili sayısı düştü mü? CHP Tunceli milletvekili sayısı kaç oldu?

2023 genel seçimi sonrası şehirlerdeki milletvekili dağılımı merak ediliyor. Peki Tunceli'de hangi parti kaç milletvekili çıkardı? CHP Tunceli'de oylarını artırdı mı? CHP Tunceli milletvekili sayısı kaç? CHP Tunceli milletvekili kim? İşte cevabı…

14 Mayıs 2023 Genel Seçim sonuçları kadar partilerin hangi şehirden kaç milletvekili çıkardıkları da merak ediliyor. Bu anlamda en çok sorgulanan şehirlerden birisi de Tunceli. Peki CHP Tunceli'de 2018 Genel Seçimlerine göre oyunu artırabildi mi? CHP Tunceli milletvekili sayısı kaç? CHP Tunceli milletvekili kim? CHP Tunceli'de kazandı mı? Tunceli'de hangi parti kaç milletvekili çıkardı? İşte cevabı:

CHP TUNCELİ’DE KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 Genel Seçimlerinde Tunceli'de toplam 18.518 oy aldı.

Bu oy sayısı CHP’ye toplam oyların yüzde 32.00’ını kazandırdı.

Bu sonuçlarla beraber CHP Tunceli'de milletvekili çıkaramadı. Tek milletvekili kazanan parti Yeşil Sol Parti oldu.

tunceli-1.jpg

CHP TUNCELİ OYLARI DÜŞTÜ MÜ?

Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimlerinde Tunceli'de yüzde 26,49 oy almıştı. Bu sonuç CHP’ye Tunceli'de 1 adet milletvekili kazandırmıştı.

2018 yılında Polat Şaroğlu Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazanmıştı.

CHP 2023 Genel Seçimlerinde oyların yüzde 32.00’ını alabildi. Bu sonuçlar ile beraber CHP Tunceli'de oylarını artırmasına rağmen milletvekili çıkaramamış oldu.

2023 TUNCELİ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Yeşil Sol Parti Tunceli Milletvekili Sayısı: 1

CHP Tunceli Milletvekili Sayısı: 0

miletveliks.jpg

2018 TUNCELİ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

HDP Tunceli Milletvekili Sayısı: 1

CHP Tunceli Milletvekili Sayısı: 1

Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kesin sonuç listesini yayınladı. 2023 Genel Seçimleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfacom

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.