CHP Yalova'da oylarını artırdı mı? CHP’nin Yalova'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Yalova milletvekili sayısı kaç oldu?

CHP Yalova'da oylarını artırdı mı? CHP’nin Yalova'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Yalova milletvekili sayısı kaç oldu?

2023 genel seçimi sonrası şehirlerdeki milletvekili dağılımı merak ediliyor. Peki Yalova'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? CHP Yalova'da oylarını artırdı mı? CHP Yalova milletvekili sayısı kaç? CHP Yalova milletvekili kim? İşte cevabı:

14 Mayıs 2023 Genel Seçim sonuçları kadar partilerin hangi şehirden kaç milletvekili çıkardıkları da merak ediliyor. Bu anlamda en çok sorgulanan şehirlerden birisi de Yalova. Peki CHP Yalova'da 2018 Genel Seçimlerine göre oyunu artırabildi mi? CHP Yalova milletvekili sayısı kaç? CHP Yalova milletvekili kim? CHP Yalova'da kazandı mı? Yalova'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? İşte cevabı:

CHP YALOVA’DA KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 Genel Seçimlerinde Yalova'da toplam 51.817 oy aldı.

Bu oy sayısı CHP’ye toplam oyların yüzde 28.74’ünü kazandırdı.

Bu sonuçlarla beraber CHP Yalova'da 1 adet milletvekili çıkardı. Tahsin Becan Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazandı.

genel-003.jpg

CHP YALOVA OYLARI ARTTI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimlerinde Yalova'da yüzde 28,76 oy almıştı. Bu sonuç CHP’ye Yalova'da 1 adet milletvekili kazandırmıştı.

2018 yılında Özcan Özel Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazanmıştı.

CHP 2023 Genel Seçimlerinde oyların yüzde 28.74’ünü alarak 2018 seçimlerine çok yakın bir yüzdeye sahip oldu. Bu sonuçlar ile beraber CHP Yalova'da 1 olan milletvekili sayısını korumuş oldu.

millet-004.jpg

2023 YALOVA MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Ak Parti Yalova Milletvekili Sayısı: 2

CHP Yalova Milletvekili Sayısı: 1

2018 YALOVA MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

AK Parti Yalova Milletvekili Sayısı: 2

CHP Yalova Milletvekili Sayısı: 1

Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kesin sonuç listesini yayınladı. 2023 Genel Seçimleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haber sitemiz www.gazeteilksayfacom 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.