CHP'den ikinci tur için Hizbullahlı oy pusulası

CHP'den ikinci tur için Hizbullahlı oy pusulası

28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde CHP’nin stratejisi netleşmeye başladı. CHP’li Engin Özkoç Hizbullahlı paylaşımı ile açık etti. CHP o partinin üzerine oynayacak…

14 Mayıs seçimlerinde Cumhur İttifakı Meclis’te çoğunluğu elde ederken, Cumhurbaşkanlığı yarışı çok az bir oy eksikliği ile ikinci tura kaldı. Millet İttifakı ise gerek Meclis'te gerekse Cumhurbaşkanlığı yarışında umduğunu bulamayarak büyük bir hezimet yaşadı.

Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Mayıs günü ikinci turda yarışacak. Oyun çoğunu alan cumhurbaşkanı seçilecek.

14 mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 49’un üzerinde oy alırken, Kılıçdaroğlu yüzde 45’te kalmıştı. Ata İttifakı adayı Sinan Oğan da yüzde 5’in üzerinde oy alarak sürpriz yapmıştı.

O PARTİNİN ÜZERİNE OYNAYACAK

28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçiminde CHP’nin stratejisi netleşmeye başladı. CHP’li Engin Özkoç açık etti. CHP o partinin üzerine oynayacak…

İŞTE O PUSULA

CHP’nin önde gelen kurmaylarından olan Engin Özkoç, sosyal medya hesabından sözde bir oy pusulası paylaştı.

Özkoç’un “Vicdanın ve iraden geleceğimizdir. 28 Mayıs’ta #KararVer” notuyla paylaştığı pusulada, adaylardan biri Kılıçdaroğlu iken, diğer aday yerinde Erdoğan fotoğrafı değil, “Hizbullah terör örgütünü Meclis’e sokanlar” yazıyor.

engin-ozkoc.jpg

Kılıçdaroğlu’nun 28 mayıs 2. tur seçimleri için koordinatör olarak atadığı belirtilen Engin Özkoç’un bu paylaşımı, CHP’nin seçim stratejisini Hüda Par üzerine oturtacağının işareti olarak yorumlandı.
Hüda Par, 14 mayıs seçimlerine AK Parti listelerinden girmiş ve Hüda Parlı 4 aday da milletvekili seçilerek Meclis’e girmeyi hak kazanmıştı.


Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.