CHP'den İsrail açıklaması: "Kısıtlama yetmez, tümüyle durdurulmalı"

CHP'den İsrail açıklaması: "Kısıtlama yetmez, tümüyle durdurulmalı"

Türkiye'nin İsrail'e ihraç edilen 54 ürünlere kısıtlama getirmesi üzerine CHP'den de bir açıklama geldi. CHP Ticaret Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, alınan kararı değerlendirdi. Demir, "Tümüyle durdurulmalı" dedi.

Dün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan bir açıklamada bulunarak İsrail’e karşı bir dizi yaptırım uygulanacağını ifade etti. Ticaret Bakanlığı ise bugün yaptığı açıklamada 54 ürün grubunda kısıtlamaya gidildiğini belirtti. CHP Ticaret Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Volkan Demir, alınan kararı değerlendirdi.

"TİCARET TÜMÜYLE DURDURULMALI"

Başkan Yardımcısı Volkan Demir, yaptığı açıklamada iktidarın Gazze’ye yönelik saldırıları kınarken, konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"İsrail'e yapılan ihracat kısıtlaması kararı, halkımızın vicdanının sesidir. Ancak bu kararın, ticareti tümüyle durduracak şekilde genişletilmesi gerekmektedir. İktidarı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını destekleyen, haksızlığa ve zulme göz yuman bir ülkeyle ticaret yapmayı derhal durdurmaya davet ediyoruz. Ayrıca, iktidarı İsrail ile olan ticaret hacmini detaylı ve şeffaf olarak kamuoyuna açıklamaya davet ediyoruz. CHP olarak ülkemizin çıkarlarına zarar veren ve masum insanların yaşamlarını görmezden gelen her türlü ticarete karşıyız. İsrail'in, Filistin halkına yaptığı zulmüne ve işgaline karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.