CHP’li Akay: ‘Ramazan paketi yüzde 370 zamlandı’

CHP’li Akay: ‘Ramazan paketi yüzde 370 zamlandı’

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, artan ramazan kolisi fiyatlarına tepki göstererek, ”Dar gelirli vatandaşlarımızın yüzü ne yazık ki artık Ramazan ayında da gülemeyecek” dedi.

Ramazan fiyatlarındaki artışa dikkat çeken CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, gelinen bu durumu enflasyonda yaşanan düşüşe bağlayarak, “Bir markette satılan en ucuz Ramazan paketi 2018 yılından bu yana 370 oranında artış gösterdi” şeklinde konuştu.

1 YILDA YÜZDE 370 ARTIŞ

CHP’li Akay, ramazan paketlerindeki fiyat artışına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:
“2018 yılında en uygun ramazan kolisinin fiyatı 49,50 lira iken, 2020’de 114,90 lira ve 2024’te 234,90 liraya kadar yükseldi. Bu durum dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor. Ramazan ayında beslenme ihtiyacını karşılayacak bir gıda paketi fiyatı dahi ciddi bir yüktür”

“YAŞAM MALİYETİ CAN YAKICI BİR NOKTAYA ULAŞMIŞ DURUMDA”

Akay, artan ramazan koli fiyatlarının dar gelirli vatandaşları mağdur ettiğini söyleyerek, ”Bir işveren, 2018 yılında çalışanlarına dağıtmak üzere 10 bin liraya 200 koli ramazan paketi alırken, 2024 yılında ise aynı ücretle sadece 43 koli ramazan paketi alabiliyor” dedi. CHP’li Akay ayrıca iktidarı eleştirerek, ”Geçim her geçen gün zorlaşırken, yaşam maliyeti ise can yakıcı bir noktaya ulaşmış durumda. Bu durum asla kabul edilemez. Vatandaşlarımızı açlığın gölgesinde yaşamaya mahkûm eden bu düzen, ayakları yere basan gerçekçi bir ekonomik modelle artık son bulmalı” açıklamalarında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.