CHP'li Başkan ile Diyarbekirspor arasında "topçu" krizi
CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile Diyarbekirspor arasında topçu krizi çıktı. 2. Lig ekibi Diyarbekirspor'un Hatayspor'dan transfer etmek istediği Futbolcu Kerim Yağcı'ya Diyarbakır yasağı geldi.
Diyarbekirspor Başkanı Serkan Genç’in iddiasına göre, CHP’li Başkan Lütfü Savaş; Diyarbekirspor ile her konuda anlaşmaya varan Koray Yağcı'nın transferini engelledi. Genç, Lütfü Savaş’ın ‘Her yere gidebilir ama Diyarbakır'a gitmesine izin vermem’ sözleriyle transfere karşı çıktığını açıkladı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından tekrar Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday gösterilmesi üzerinden Savaş’ı eleştiren Serkan Genç, Hatay’da yaşayan Diyarbakırlıların oylarıyla Lütfü Savaş’ın belediye başkanı olduğunu vurgulayarak, “İnanıyoruz ki Hatay ve çevresinde yaşayan Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimiz yere seçimlerde Lütfü Savaş ve temsil ettiği zihniyete en güzel cevabı vereceklerdir. Sadece seçim zamanında oy deposu olarak hatırlayıp daha sonra faşizan bir tutum sergilediğiniz Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimizi artık kandıramayacaksınız” dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ ENGELİNE TAKILDI
Diyarbekirspor Kulüp Başkanı Serkan Genç, Hatayspor’da oynayan Koray Yağcı’nın transferine gelen Lütfü Savaş engeliyle ilgili açıklamasında, “Oyuncu ile her konuda anlaşmaya varmamıza ve oyuncu ‘Ben Diyarbekirspor'da oynamak istiyorum’ demesine rağmen Lütfü Savaş'ın ‘oyuncumuz Diyarbakır dışında her takıma gidebilir. Diyarbakır'a gitmesine izin vermem’ diyerek transfere engel olmasının takdirini değerli kamuoyuna ve aziz halkımıza bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMELİ
Koray Yağcı’nın menajerine karşı kullanılan “Diyarbakır’a gitmesine izin vermem” sözlerinin ırkçı bir tavır olduğunu vurgulayan Serkan Genç, Lütfü Savaş’ın Hatay’da yaşayan Diyarbakırlıların oylarıyla Başkan olduğunu iddia ederek, “Lütfü Savaş, bu hasmane tutumunun nedenini kamuoyuyla paylaşmalı ve şehrimizden, bölge halkımızdan özür dilemelidir.” İfadeleriyle sözlerine devam etti.

SAVAŞ’IN MASKESİ DÜŞTÜ
Genç, Başkan Lütfü Savaş’ın Diyarbakırlıları sadece seçim zamanında oy deposu olarak gördüğünü belirterek, “İnanıyoruz ki Hatay ve çevresinde yaşayan Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimiz yere seçimlerde Lütfü Savaş ve temsil ettiği zihniyete en güzel cevabı vereceklerdir. Faşizan bir tutum sergilediğiniz Doğu ve Güneydoğulu hemşerilerimizi artık kandıramayacaksınız. Maskeniz artık düşmüştür. Bunun bedelini seçimlerde hemşerilerimiz size ödettireceklerdir” diye konuştu.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.