CHP’nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin’e tepkiler büyüyor!

CHP’nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin’e tepkiler büyüyor!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, son açıklamalarıyla yeniden gündemde. Şahin, daha önceki tartışmalı ifadelerinin ardından bu kez de cami ve cemevlerine ilişkin yaptığı benzetmeyle eleştirilerin hedefi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin, son açıklamalarıyla yeniden gündemde. Şahin, daha önceki tartışmalı ifadelerinin ardından bu kez de cami ve cemevlerine ilişkin yaptığı benzetmeyle eleştirilerin hedefi oldu. Mucurlular Derneği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada cami ve cemevlerini 'kümes ve tilki' olarak tasvir eden Şahin, vatandaşların yoğun eleştirilerine maruz kaldı.

2-001.jpg

YİNE ÖZÜR DİLEDİ

Başkentlilerin tepkisi üzerine geri adım atan Şahin, sosyal medya hesabından yazılı bir açıklama yaparak özür dilediğini belirtti. Şahin, konuşmasında kullandığı ifadelerin 'teşbihte hata olmaz' diyerek kullanıldığını ve anlamını yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Şahin açıklamasında, “Anılan videoda bana atfedilen sözleri ‘teşbihte hata olmaz’ diyerek ve konuşmamda özür dileyerek kullandığım da ifade edilmektedir. Bu tür çarpıtılarak gerçeğe aykırı paylaşımların, 31 Mart seçimini Mamak’ta AK Parti’nin kaybedeceğinin kendilerinin yaptırdıkları anketlerde bile anlaşılması üzerine çaresizlik içinde ‘son çırpınışları’ olarak bilinmesini saygımla rica ederim” ifadelerine yer verdi.

1-002.jpg

CHP’NİN TUTUMU BELİRSİZ

Öte yandan Şahin'in geçtiğimiz günlerde Iraklı Türkmen çocuklarla ilgili yaptığı tartışmalı açıklamalar hafızalardaki tazeliğini koruyor. Şahin, o açıklamaları nedeniyle de özür dilemişti.

Şahin'in son açıklamalarıyla ilgili olarak kamuoyunda oluşan tepkiler ve CHP'nin bu duruma ilişkin tutumu merakla bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.