CHP’nin Tekirdağ'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Tekirdağ milletvekili sayısı kaç oldu?

CHP’nin Tekirdağ'da milletvekili sayısı arttı mı? CHP Tekirdağ milletvekili sayısı kaç oldu?

2023 genel seçimi sonrası şehirlerdeki milletvekili dağılımı merak ediliyor. Peki Tekirdağ'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? CHP Tekirdağ'da oylarını artırdı mı? CHP Tekirdağ milletvekili sayısı kaç? CHP Tekirdağ milletvekili kim? İşte cevabı..

14 Mayıs 2023 Genel Seçim sonuçları kadar partilerin hangi şehirden kaç milletvekili çıkardıkları da merak ediliyor. Bu anlamda en çok sorgulanan şehirlerden birisi de Tekirdağ. Peki CHP Tekirdağ'da 2018 Genel Seçimlerine göre oyunu artırabildi mi? CHP Tekirdağ milletvekili sayısı kaç? CHP Tekirdağ milletvekili kim? CHP Tekirdağ'da kazandı mı? Tekirdağ'da hangi parti kaç milletvekili çıkardı? İşte cevabı:

genel.jpg

CHP TEKİRDAĞ’DA KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2023 Genel Seçimlerinde Tekirdağ'da toplam 284.479 oy aldı.

Bu oy sayısı CHP’ye toplam oyların yüzde 36.25’ini kazandırdı.

Bu sonuçlarla beraber CHP Tekirdağ'da 4 adet milletvekili çıkardı. Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Cem Avşar ve Nurten Yontar Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazandı.

CHP TEKİRDAĞ OYLARI ARTTI MI?

Cumhuriyet Halk Partisi 2018 Genel Seçimlerinde Tekirdağ'da yüzde 38,56 oy almıştı. Bu sonuç CHP’ye Tekirdağ'da 3 adet milletvekili kazandırmıştı.

2018 yılında Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Faik Öztrak Cumhuriyet Halk Partisi sıralarından meclise girmeye hak kazanmıştı.

CHP 2023 Genel Seçimlerinde oyların yüzde 36.25’ini alarak yaklaşık yüzde 2’lik bir oy kaybı yaşadı. Yine de bu sonuçlar ile beraber CHP Tekirdağ'da 3 olan milletvekili sayısını 4’e çıkarmış oldu.

millet.jpg

2023 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Sayısı: 3

CHP Tekirdağ Milletvekili Sayısı: 4

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Sayısı: 1

2018 TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ DAĞILIMI

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Sayısı: 3

CHP Tekirdağ Milletvekili Sayısı: 3

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Sayısı: 1

Yüksek Seçim Kurulu’nun 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel Seçimleri kesin sonuç listesini yayınladı. 2023 Genel Seçimleri ile ilgili merak ettiğiniz tüm detayları haber sitemiz www.gazeteilksayfa.com'un 2023 SEÇİM SONUÇLARI sayfasından takip edebilirsiniz.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.