Çiftçiler dikkat! TMO buğday alım randevuları başladı

Çiftçiler dikkat! TMO buğday alım randevuları başladı

Toprak Mahsulleri Ofisi buğday alımı için randevuları açtı. Edinilen bilgilere göre bugün itibariyle başlayan randevular fiyatlar açıklanıncaya kadar devam edecek.

Buğday üreticilerinin merak ile beklediği haber geldi. Henüz buğday alım fiyatları açıklanmazken TMO tarafından taahhütname karşılığında buğday alımı yapılacağı açıklandı.

tmo2.jpg

RANDEVULAR ALINIYOR

TMO taahhütname karşılığı buğday alımına başlıyor. Toprak Mahsulleri Ofisi, bugün itibari ile fiyat açıklanıncaya kadar taahhütname karşılığı buğday alımına başladı. Üreticiler randevularını tmo.gov.tr ve randevu.tmo.gov.tr adreslerinden alarak ürün teslim edebilecek.

bugday12-001.jpg

22 TON HASAT EDİLECEK

Tarım Ekonomisti İbrahim Oğuz‘un yaptığı açıklamaya göre buğdayın kilogram maliyeti 9,80 TL olarak belirlendi. “Onlarca farklı maliyet hesabı var. Tarımsal matematik bilmeyenler spekülatif buğday maliyeti açıklıyor. Türkiye şartlarında maliyet hesabı çok zor, gerçek uzmanlık gerektiriyor” diyen Oğuz, sözlerini şu şekilde noktaladı; “Bu yıl da muhtemelen 22 milyon ton buğday hasat edilecek, nasıl depolanacak, buğday fiyatı serbest piyasada 8 TL’ye kadar düşebilir.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.