Ciritci Abdullah kimdir? Gönül Dağı'ndaki Ciritci Abdullah'ı canlandıran Yavuz Sepetçi kimdir?

Ciritci Abdullah kimdir? Gönül Dağı'ndaki Ciritci Abdullah'ı canlandıran Yavuz Sepetçi kimdir?

Ciritci Abdullah karakteri Gönül Dağı dizisindeki önemiyle birlikte merak konusu oldu. Peki, Ciritci Abdullah kimdir? Ciritci Abdullah kaç yaşında? Gönül Dağı'ndaki Ciritci Abdullah'ı canlandıran Yavuz Sepetçi kimdir? İşte yanıtları:

Gönül Dağı dizisinin en sevilen karakterlerinden birisi olan Ciritci Abdullah merak konusu oldu. Vatandaşlar Ciritci Abdullah kimdir? Ciritci Abdullah kimdir kaç yaşında? Sorularına yanıt aramaya başladı. Ciritci Abdullah karakterini canlandıran Yavuz Sepetçi'nin kim olduğu merak ediliyor. Peki, Ciritci Abdullah kimdir? Gönül Dağı'ndaki Ciritci Abdullah'ı canlandıran Yavuz Sepetçi kimdir? Detaylar haberimizde:

ciritci-abdullah-kimdir-2.webp

CİRİTCİ ABDULLAH KİMDİR?

Gönül Dağı dizisinin en önemli karakterlerinden biri olan Ciritci Abdullah, dizide Gönül Dağı'nda yaşayan köylülerden birisidir. Gönül Dağı'ndaki Ciritci Abdullah özellikle verdiği öğütlerle ilgi çekmektedir. Ciritci Abdullah, Gönül Dağı'nda meydana gelen sorunlarda herkesin danıştığı bilge dede rolüyle karşımıza çıkmaktadır.

ciritci-abdullah-kimdir-3.webp

Ciritci Abdullah, Gönül Dağı'nda yaşayan Tamer, Veysel ve Ramazan isimli kuzenlerin dedeleridir. Tamer, Veysel ve Ramazan işin içinden çıkamadıkları konularda Ciritci Abdullah'ın öğütlerine başvurur.

CİRİTCİ ABDULLAH'I CANLANDIRAN YAVUZ SEPETÇİ KİMDİR?

Gönül Dağı dizisinde canlandırdığı Ciritci Abdullah karakteri ile gönüllere taht kuran tam adıyla Ahmet Yavuz Sepetçi, 29 Temmuz 1958 yılında Kayseri'de dünyaya gelmiştir. 1976 yılında Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu ile rol hayatına başlamıştır. Ciritci Abdullah'a hayat veren Yavuz Sepetçi, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Yavuz Sepetçi halen Ankara Deneme Sahnesi ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sanat yaşamına devam etmektedir.

ciritci-abdullah-kimdir-4.webp

Yavuz Sepetçi, TRT1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı dizisinde Ciritci Abdullah karakterini canlandırmaktadır. Tiyatro kültüründen gelen sesi ile de Ciritci Abdullah karakterini güçlendiren Yavuz Sepetçi, Gönül Dağı seyircisinin yoğun ilgisi ile karşılaşmaktadır.

YAVUZ SEPETÇİ'NİN (CİRİTCİ ABDULLAH) YER ALDIĞI DİZİ-FİLMLER

  • Fidan Hanım'a Ne Oldu (Bekir, TV Filmi 2001)
  • Kurşun Yarası (İbrahim Çavuş, TV Dizisi 2003)
  • Kanlı Düğün (Kaymakam, TV Dizisi 2005)
  • Kod Adı Kaos (Aziz Nalça, TV Dizisi 2006)
  • Fikrimin İnce Gülü (Cüneyt, TV Dizisi 2007)
  • Yaralı Yürek (İrfan Ağa, TV Dizisi 2007)
  • Ay Büyürken Uyuyamam (Muallim Fethi, Sinema Filmi 2011)
  • Ferahfeza (Eda'nın Babası, Sinema Filmi 2012)
  • Hatasız Kul Olmaz (Samet, TV Dizisi 2014)
  • Filinta (Padre, Sinema Filmi 2015)
  • Vuslat (TV Dizisi 2019-2020)
  • Gönül Dağı (Ciritçi Abdullah, TV Dizisi 2020-Devam ediyor)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.