Çocuklar gezip görerek öğrenecek

Çocuklar gezip görerek öğrenecek

Yenimahalle Belediyesi, çocukların evrensel değerlerle tanışması, kültür, sanat, bilim ve toplumsal hayat konularında gezip görerek bilgi edinmesi amacıyla Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi kurdu. 

Yenimahalle Belediyesi tarafından bin 600 metrekare üzerine kurulan, çocukların gezip ve görerek öğrenme fırsatı yakalamasının hedeflendiği Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi'nin tanıtımı önceki gün yapıldı. Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin alt katında kurulan ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda açılması beklenen dev merkezde çocuklar, toplumun her kesimi tarafından benimsenen evrensel değerler hakkında bilgi edinecek, gerçek objelerle bilgiyi ilk elden deneyimleyecek, olumlu tutum, inanç, değer, karar, bakış açısı gibi konularda farkındalık sağlayacak ve bu merkez gelecek nesli ezbercilikten uzak tutacak. Merkeze giriş ücreti ise cüzi bir miktar olacak. 

dsc_0492.jpg

EVRENSEL DEĞERLER AŞILANACAK

Sadece Yenimahalle'deki çocuklar değil Başkent'in tüm çocukları tarafından ziyaret edilmesi beklenen Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi hakkında bilgi veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Her yaş grubu sosyalleşme anlayışı ile hayata geçirdiğimiz bu proje, aile ve çocuklara ekonomik değerler katacak. Projemiz, öğrenciler, eğitimciler ve velilere birlikte öğrenme, deneyimleme ve kaliteli zaman geçirme fırsatı tanıyacak. Müze, evrensel insani değerlerin çocuklara aşılanmasına katkı sunacak" dedi. 

ÖRNEK OLACAK PROJE

Kaybettiğimiz değerlere dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık oluşturmak için bu projeye imza attıklarını kaydeden Başkan Yaşar, "Ülkenin eğitim kalitesini yükseltmeden ülkenin geleceğini tayin etmemizin imkanı yok. Eğitim konusunda herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor. Daha iyi bireyler yetiştirmek zorundayız. Bu tesisin de asıl amacı o. Başkent Ankara'ya bu tesisin yakışacağına ve diğer belediyelerimize de örnek olacağına yürekten inanıyorum" diye konuştu. 

DENEYİM İMKANI BULUNACAK

Evrensel Değerler Eğitim ve Bilim Merkezi'nin toplumsal ve bireysel gelişme yönünden çocuklara okul dışı pratik öğrenme sahası oluşturduğunu ifade eden Yaşar, "Bu projede aile, okul ve çocuk üçgenini burada kurduk. Görüyoruz ki eğitimde ilerlemeyen, kültür sanatta gelişemeyen hiçbir toplumda huzur ve mutluluk olmamaktadır. Biz daha huzurlu daha mutlu daha farkında toplum olma hayali ile yola çıkıyoruz. Ezbere dayanan öğrenmeyi deneyim etmeyi öğrencileri veremeyen bir sistemi yakından takip ettik uzman kadrolarca işbirliği yaptık. Öğrenmenin kalıcı olabilmesi için deneyim odaklı müze ve bilim merkezlerini inceledik ve gördük ki böyle bir sahayı Türkiye'de ilk kez uygulamamız gerekti ve bunu başardık" şeklinde konuştu.  

EVRENSEL DEĞERLER VE TEKNOLOJİ BİR ARADA

Yaşar, merkezde, çocukların araştıran bireyler olmaları amacıyla bilimsel çalışmaların sergileneceği ses ve ışık deney atölyesi, yenilenebilir enerji atölyesi mekanik deney atölyesi ile bilim sınıflarının da bulunduğunu kaydetti. 

DOĞRU EĞİTİMİ VERMEK ŞART

Mevcut eğitim sistemini eleştiren Başkan Yaşar, "Eğitim sistemimiz ciddi bir şekilde alarm veriyor. Eğitimde sıkıntı olduğunu sadece ben söylemiyorum herkes söylüyor. Öğrencilerimize doğru eğitimi vermek lazım. Eğitim düzgün olmadıkça siyaset düzgün olmaz, eğitim düzgün olmadığı müddetçe ticaret, sanayi düzgün olmaz, tarım düzgün olmaz. Bizim sorgulayan, düşünen ve doğruyu bulma heyecanını yaşayan çocuklar yetiştirmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.   

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM-


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.