Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor: Osmanlı mirası Pursaklar'da

Çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor: Osmanlı mirası Pursaklar'da

Pursaklar Belediyesi, Evcil Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi ve Kuş Evi'nde 20'den fazla tür kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor. Osmanlı mirası ‘Sultan Tavuğu’ da türü korunan hayvanlar arasında yer alıyor.

Pursaklar Belediyesi tarafından hayata geçirilen birçok proje arasında adından söz ettiren ‘Evcil Hayvanlar Parkı’ birçok kanatlı hayvana ev sahipliği yapıyor. Belediye tarafından koruma altına alınan ve bakımı üstlenilen 20’den fazla kanatlı hayvan türü içinde en dikkat çekeni Osmanlı mirası ‘Sultan Tavuğu’ oldu. Parkı ziyaret eden ziyaretçiler hayvanlar ile güzel vakit geçirirken çocuklara aşılanan hayvan sevgisi ile de ilgi odağı oluyor.

ara-001.jpg

İLGİ ODAĞI OLUYOR

Pursaklar Beleyesi tarafından hayata geçirilen ve Pursaklar, Yavuz Bulvarı üzerinde bulunan Evcil Hayvanlar Parkı'nın hem yeşilliği ile hem de içindeki evcil hayvanları ilçeye ayrı bir hava katıyor. Geniş bir park içine yerleştirilen evcil hayvanlar, bulvar üzerinde yer alması nedeniyle de dikkat çekiyor. Parkta gümüş, limon, altın hatuni sülünlerden tavus kuşuna, Hint bülbülünden hünkariye, sincaptan ördeğe kadar çok sayıda evcil hayvan bulunuyor.

ara2-002.jpg

HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR

İçerisinde havuz, fıskiyeler, banklar, kamelyalar, çok sayıda ağaç ve yeşili ile göz dolduran Evcil Hayvanlar Parkı'na büyükbaş hayvan maketleri de kondu. Park, 20'nin üzerinde farklı hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Gümüş, limon, altın hatuni sülünler, Hint bülbülü, tavus kuşu, papağan, sincap, tavşan, ördek, hindi gibi çok sayıda evcil hayvan burada ziyaretçilerini bekliyor. Büyük küçük herkesin ilgi gösterdiği Evcil Hayvanlar Parkı yaz kış vatandaşların nefes aldığı ve çocuklara hayvan sevgisinin aşılandığı Ankara’daki sayılı mekanlardan birisi oldu.

ara3-002.jpg

‘‘HERKESİ BEKLİYORUZ’’

Tesis hakkında Pursaklar Belediyesi web sitesinden açıklama yapan Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin, “Tesisimiz çocukların kanatlı hayvanları yakından tanıması ve sevmesi için önemli. Yaz kış özellikle çocuklu ailelerimizin ziyaret etmek isteyecekleri alanın başında gelen Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisimizde 20 farklı kanatlı hayvan türüne ev sahipliği yapıyoruz. Kümes hayvanlarımızın bakımı hekimlerimiz tarafından günlük olarak gerçekleştiriyoruz.

basliksiz-1-002.jpg

Veteriner hekimlerimiz kontrolü altında kaybolmaya yüz tutmuş kanatlıları çoğaltarak doğaya salmayı da planlıyoruz Keyif dolu bir gün geçirmek isteyen tüm hemşehrilerimizi tesislerimize bekliyoruz’’ dedi. Pursaklar Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen, kanatlı hayvanlara ev sahipliği yaparken, sokak hayvanlarının rehabilite edilmesine, onların aşısından kısırlaştırılmasına kadar birçok tedavi yöntemi uygulanan Evcil Hayvanlar ve Veterinerlik Tesisi, kuluçka ve ana kucağı makinesi ile de civciv üretimi yapıyor.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.