Çok katlı bir bina çöktü... Ölü ve yaralılar var!

Çok katlı bir bina çöktü... Ölü ve yaralılar var!

Güney Afrika'nın George kentinde çok katlı bir binanın çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi. Şu ana kadar enkaz altında kalan 48 kişiden ise haber alınamıyor.

Güney Afrika, çok katlı bina faciasının şokunu üzerinden atmaya çalışıyor. George kentinde meydana gelen göçükte kurtarma çalışmaları devam ederken, enkaz altında kalan onlarca kişiden hala haber alınamıyor.

26 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKARILDI

George Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kurtarma çalışmalarının devam ettiği ve Western Cape eyaletinde Pazartesi günü yerel saatle 14:00 (08:00 ET) civarında binanın çökmesinden bu yana 26 kişinin enkazdan çıkarıldığı açıklandı.

Açıklamada, "Üç farklı kurtarma personeli ekibi şu anda çöken binanın bulunduğu alanda üç farklı alanda çalışıyor" denildi.

BAŞKANDAN TAZİYE MESAJI

Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa'nın ofisinden taziye mesajı yayınlandı. Mesajda, "Başkanın düşünceleri ve kalbi, sevdiklerini kaybeden ailelerin yanı sıra enkaz altında kalan 50'ye yakın kişinin de aileleriyle birliktedir."

Ramaphosa ayrıca, "Yeni felaketlerin tekrarının önlenmesi" için olayın nasıl gerçekleştiğine ilişkin soruşturma yapılması çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.