ÇOK ŞÜKÜR

ÇOK ŞÜKÜR

Temmuz 2015’te bir esnafı katleden, birkaç gün önce de yine bir esnafı feci şekilde darp eden yol kenarlarındaki mafya kılıklı otoparkçılara sonunda “dur” denildi. Habervaktim’in sürekli gündemde tuttuğu değnekçi terörüne karşı harekete geçilerek, dün Tal

ESNAF DA VATANDAŞ DA MUTLU

Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada, bölgedeki otopark firmasının açtığı davanın Ankara İdare Mahkemesi’nce reddedildiğini, bunun üzerine

değnekçilere otopark işinden el çektirildiğini duyurdu. Mafya kılıklı değnekçiler bölgeyi terk etti. Bir esnafın feci şekilde dövülmesinin hemen ardından yaşanan bu gelişme bölgede esnaf ve vatandaşlarca sevinçle karşılandı. 

PARA İSTEYEN OLURSA POLİSE BAŞVURSUN

Aracını Talatpaşa Bulvarı üzerinde park eden vatandaşlardan kendilerinden para isteyen değnekçilerle karşılaşmaları halinde hemen polise başvurmaları istendi. Diğer taraftan polis ve zabıta ekiplerinin denetimleri artıracağı bildirildi.

 

Küpüraltı: Habervaktim’in değnekçi terörüne işaret ettiği haberlerden biri. Ulus’taki olayın üzerinden bugüne kadar yeni biri daha öldürülmedi ancak Talatpaşa’da bir esnaf bir kaç gün önce otoparkçılarca hastanelik edildi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM-

 

2015’in Temmuz ayında Ulus Rüzgarlı’da bir esnafın değnekçilerce öldürülmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi, yol kenarlarının otopark olarak kiraya verilmesi uygulamasını durdurmuş ancak kimi bölgelerde değnekçiler son haftalarda yeniden meydana çıkmıştı.

Bu bölgelerin başında Altında’da Talatpaşa Bulvarı geliyordu. Değnekçiler bölgede yine vatandaştan otopark parası istiyor, “ücretsiz artık” diyen vatandaşlara bir mahkeme kararından söz ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Talatpaşa’da bir esnaf tartıştığı değnekçilerce feci şekilde darp edilmişti. Bu olayın ardından Büyükşehir Belediyesi’nden sevindiren bir haber geldi. Temmuz 2015’te bir esnafı katleden, birkaç gün önce de yine bir esnafı feci şekilde darp eden yol kenarlarındaki mafya kılıklı otoparkçılara sonunda “dur” denildi. Habervaktim’in sürekli gündemde tuttuğu değnekçi terörüne karşı harekete geçilerek, dün Talatpaşa Bulvarı’ndaki otoparkçılar bölgeden temizlendi.

Talatpaşa Bulvarı’nda geçen hafta otoparkçılar tarafından hastanelik edilen esnafın arkadaşları otopark çetesinin caddeden temizlenmesiyle “çok şükür” dedi. Ankara İdare Mahkemesi’nin, Talatpaşa Bulvarı'ndaki yol kenarı açık otopark işletmecisinin açtığı davayı reddetmesi üzerine zabıta ekipleri bulvardaki otopark çetesine dur dedi.

BU DERTTEN KURTARANLARA TEŞEKKÜR

Arkadaşlarının darp edilmesinden sonra hiç huzurları kalmadığını ifade eden bir esnaf, “Bir esnaf olarak çok mutluyum, bence müşteri açısından çok iyi oldu. Burası turistik bir bölge, zaten dışarıdan gelen insanların rahatça hareket edip gezebilmesi için böyle olması daha hayırlı. Kendi kapımızın önünde her gün 5 lira vermek sıkıntılı bir durumdu. Bizi bu dertten kurtaranlara da teşekkür ediyoruz” dedi.

OTOPARKÇILARIN TEHDİTİ DEVAM EDİYOR

Otopark çetesinin kendilerini halen “Bizim ekmeğimizle oynanırsa ve otopark kapanırsa, ekmeğimizle oynayan esnafında dükkânı kapanır” şeklinde tehdit ettiğini belirten bölge esnafı, “Bu olaylardan sonra bize iyice düşman kesildiler. Ama şuanda herkes yol kenarında otoparkın kalkmasından memnun. Yarın yine bir şey olsa buradaki esnafta korktuğu için bir şey yapamaz. Biz kavga, dövüş olsun istemiyoruz, burada ekmeğimizle uğraşıyoruz” ifadelerini kullandı.   

AÇILAN DAVA REDDEDİLDİ

Altındağ ilçesinde Talatpaşa Bulvarı'ndaki yol boyu açık otopark, Ankara İdare Mahkemesi’nin kararıyla yeniden ücretsiz olarak hizmete açıldı.  Ankara İdare Mahkemesi, Talatpaşa Bulvarı'ndaki açık otopark işletmecisinin,  Büyükşehir Belediyesi’nin geçen yıl temmuz ayında aldığı, yol kenarı otoparklara yasak getiren kararın iptali için açtığı davayı reddetti.  
EMNİYET GÖREVLİLERİYLE DENETİM

Polis ve zabıta ekiplerinin, sürücülerden yasa dışı ücret talep eden otoparkçılara karşı denetimlerini artırarak sürdüreceği öğrenildi. Otopark işletmesi görevlileri ise mahkeme kararının ardından bölgeyi terk etti. Büyükşehir Belediyesinin kararına rağmen yol kenarına park eden araç sürücülerinden ücret talep eden otoparkçılara yönelik denetimler de mahkeme sonucunun ardından sıklaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, mahkeme kararının, vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde uygulamaya konulması için bulvarda, emniyet görevlileriyle denetim yapacak.

BİR GENÇ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Rüzgarlı Caddesi'nde Temmuz 2015'te yol üstü otopark işletmecilerini protesto eden esnafın eyleminde, 21 yaşındaki Sedat Karagöz, bir otoparkçı tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi, ‘ücretli yol kenarı otopark’ uygulamasına son vermişti. Talatpaşa Bulvarı'nda geçen hafta ise aracını yol kenarına park eden bir esnafın, ücret vermek istemediği için otoparkçılarca darp edilmesi güvenlik kameralarına yansımıştı. 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.