“Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” kısa filmi 26 Ekim’de geliyor

“Çorumlunun yaptığını herkes yapamaz” kısa filmi 26 Ekim’de geliyor

Çorumlular tarafından organize edilen ve “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” isimli kısa film projesinin üçüncü ayağı Ankara’da tamamlandı. Ünlü oyuncuların rol aldığı film, 26 Ekim Perşembe günü 19.19’da izleyici ile buluşacak.

2018 yılında başlanan projenin üçüncü ve son filmi, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde tamamlandı. 159 sene önce Kafkasya’dan Anadolu’ya göç eden göçmenlere Çorum halkı tarafından açılan kucağı konu edilen ilk film, izlenim rekorları kırmıştı. Hikâyede dönemin Osmanlı Padişahı Sultan Abdülaziz tarafından teşekkürname yayınlatılan Çorum halkının yaşadıkları anlatılıyor. Serinin ikinci filminde ise yine Osmanlı Dönemi’nde yaşanan gelişmeler anlatılmış, Sultan 2. Abdülhamid’e karşı çıkan isyanın bastırılmasında büyük kahramanlık gösteren Beşiktaş Muhafızı Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın, isyancıların elebaşını öldürmesi ve bu olayın dilden dile yayılması konu edilmişti.

2019’dan beri 100. yıla hazırlanan Çorumlular, serinin son ve final filminde ana düşünce olarak Cumhuriyetin ilanını aldı. 3’üncü filmde meclis genel kurulda Cumhuriyetin ilanını okuyan Çorum Mebusu ve o dönemki TBMM Başkan Vekili Abdullah İsmet Eker ve kahramanlık destanındaki diğer aktörler konu edilecek. Film, 26 Ekim Perşembe günü saat 19.19’da tüm Türkiye’de aynı anda yayında olacak. İşte “Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” projesinin detayları:

corum-1.jpg

HER ŞEY 2018’DE BAŞLADI

“Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz” projesi, 2018 yılında atılan adımlarla ön plana çıktı. 2018 yılında çekimleri yapılan ilk kısa filmde Sultan Abdülaziz döneminde Kafkasya’dan Anadolu’ya göç eden göçmenlere kucak açan Çorum halkı ve Çorumlulara teşekkürname yayınlayan Osmanlı Padişahı işlendi. Serinin ikinci filminde ise Sultan 2. Abdülhamid’e isyana kalkışan isyancılara karşı gelen Beşiktaş Muhafızı Çorumlu Yedi Sekiz Hasan Paşa’nın, isyancıların elebaşını öldürmesi ve bu olayın dilden dile yayılması konu edilmişti. Cumhuriyet’in 100. Yılına özel olarak 26 Ekim’de yayınlanacak üçüncü filmde ise birinci mecliste Cumhuriyetin ilanını okuyan Çorum Mebusu ve o dönemki TBMM Başkan Vekili Abdullah İsmet Eker ve kahramanlık destanındaki diğer aktörler konu edilecek.

MECLİSTEN ÖZEL İZİN ALINDI

corum-2-001.jpg

Projenin üçüncü ve son ayağı olan kısa filmin çekimleri için TBMM’den özel izin alındığı ve çekimlerin eski mecliste çekildiği kaydedildi. Ankara Ulus’ta yer alan ve günümüzde müze olarak kullanılan 1. Meclis Binası’nda yapılan filmin set çalışmaları, yaklaşık 2 gün sürdü. Yönetmenliğini Umut Sarıboğa‘nın gerçekleştirdiği filmde Gazi Mustafa Kemal Atatürk rolünü ünlü oyuncu Sinan Tuzcu, TBMM Başkan Vekili ve Çorum Mebusu Abdullah İsmet Eker rolünü ise Bülent Alkış canlandırdı. Filmde 120’ye yakın figüran rol alırken dönemin şartlarına uygun kıyafet ve materyaller özenle seçildi.

corum-3.jpg

PROJEYE ÖNEMLİ KURUMLARDAN DESTEK GELDİ

Çorum Kültür ve Turizm Derneği tarafından organize edilen Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz projesi, büyük kurum ve kuruluşlardan da destek gördü. 26 Ekim’de tüm Türkiye’de yayında olacak filme, Çorum Valiliği başta olmak üzere; Çorum Belediyesi, Çorum İl Özel İdaresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nın iş birliğinde hazırlanan projeye Halk Bankası Genel Müdürlüğü de büyük katkı sundu.

omer-arslan-001.jpg

ES FİLM’E BÜYÜK TEŞEKKÜR

Projenin son filminin yayınlanacağı 26 Ekim’e günler kalası Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ömer Arslan’dan açıklama geldi. Filmlerin çekiminde önemli bir paya sahip olan ES Film’e teşekkürle başlayan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu projenin finali, Cumhuriyet’in 100. Yılına yakışır bir şekilde olacak inşallah. Projenin finaline 100. Yıla yakışır bir şekilde destek veren Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Sayın Valimize, Türkiye Halk Bankası Genel Müdürümüze, Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclisi Üyelerine, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımıza, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı ve Üyelerine, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, İl Kültür ve Turizm Müdürümüze VE çekimler sırasında desteklerini hiç esirgemeyen TBMM 1. Meclis binası müdiresine şükranlarımı sunuyorum. Projenin finaline yakışır bir şekilde tanıtımını yapmak istiyoruz. Tüm hemşerilerimizin bu projeye sahip çıkması ve ‘Çorumlunun Yaptığını Herkes Yapamaz’ı dillendirmesini istiyoruz.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.