Ankara Çubuk Turşusunun Sırrı Nedir? İşte İçine Katılan O Sır Bitki

Ankara Çubuk Turşusunun Sırrı Nedir? İşte İçine Katılan O Sır Bitki

Çubuk Turşusunu diğer turşulardan ayıran özellik içine katılan bir bitkidir. Peki Çubuk turşusunda kullanılan o sır bitki ne? İşte Çubuk turşusunun sırrı, işte içine katılan o sır bitki:

Meşhur Ankara Çubuk Turşusunun Sırrı Nedir? Ankara Çubuk Turşusu Nasıl Yapılır? Ankara Çubuk Turşusu Nasıl Kurulur? Ankara Çubuk Turşusu Tarifi? Ankara Çubuk Turşusunun Püf Noktaları Nelerdir? Çubuk Turşusu Sirke İle Mi Olur Limonla Mı Kurulur? Kıtır Kıtır Çubuk Turşusu Nasıl Yapılır?

Sadece Türk mutfağında değil dünyaca ün kazanmış, kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olan, mevsiminde toplanan sebzelerin sarımsak ve sirke ile birleşmesinden ortaya çıkan meşhur Ankara çubuk turşusunun yapımı oldukça kolay. Her yıl binlerce kişinin katıldığı festivallerinin yapıldığı geleneksel yöntemlerle hazırlanan yemeye doyamayacağınız çubuk turşusunun sırrını sizin için derledik.

ÇUBUK TURŞUSU İÇİN MALZEMELER

- Yaklaşık 3 kilo salatalık
- 2 baş sarımsak
- 4 yemek kaşığı kaya tuzu
- 750 ml üzüm sirkesi
- Bir tutam çiçeklenmiş dere otu
- 1 adet limon
- 1 yemek kaşığı şeker

MEŞHUR ANKARA ÇUBUK TURŞUSUNUN YAPILIŞI?

Salatalıkların boyutlarına dikkat edilmeli.

O veya 1 numara salatalıklar toplanır. Daha sonra toplanan salatalıklar hiç kir kalmayacak şekilde yıkanır. Yıkanan salatalıklara çatal veya bıçak yardımıyla küçük delikler açılır. Delme işlemini bitirdikten sonra salatalıkları bidona yerleştirebilirsiniz. Soyulan 2 baş sarımsağın bir kısmı bidonun içine koyun. Kalan kısmını ise bidonun ağzına koyabilirsiniz. Ürünleri bidona yerleştirme işlemi bittikten sonra sirkeyi yavaşça bidona dökün. Dolan bidonun ağzına dereotunu koyun. Ardından şekeri istenen miktarda kaşık yardımıyla koyun. Son olarak ise 1 adet limonu bidonun ağzına dilimleyin. Bidonda kalan boşlukları ise su yardımı ile doldurun ve ağzını sıkıca kapatın. Turşuyu mutlaka serin bir yerde muhafaza edin.

ÇUBUK TURŞUSU SİRKE İLE Mİ OLUR LİMONLA MI KURULUR?

Yeşilçam’a konu olan bu sorunun cevabı çok basit, ikisi de beraber kullanılmalı. En lezzetli turşu yapımı için sirkenin kullanılmasının yanında bidonun ağzına konan limon dilimleri Meşhur Ankara turşusunun lezzetine lezzet katacaktır.

ANKARA ÇUBUK TURŞUSUNUN PÜF NOKTALARI NELERDİR? KITIR KITIR ÇUBUK TURŞUSU NASIL YAPILIR?

Ustalarının sır gibi sakladığı o püf nokta bidonun ağzına koyduğumuz dere otunda saklı. Çubuk turşunun kıtırlığının sırrı; bahçeden topladığımız yada bulabilirseniz pazardan alabileceğiniz çiçeklenmiş dere otuyla mümkün.

dereotu-tursu-cicekli.jpg

cubuk-tursusu-dereotu-sirri.jpg

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.