Çubuklu okçular 12 madalya kazandı

Çubuklu okçular 12 madalya kazandı

Sonbahar Okları Okçuluk Turnuvası’na 25 sporcusu ile katılan Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Olimpik Okçuluk takımı, kazandığı 12 madalya ile Çubuk ilçesini gururlandırdı.

Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan’ın talimatıyla kurulan, Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, başta okçuluk olmak üzere farklı branşlarda eğitim vermeye ve yarışmalarda madalyalar kazanmaya devam ediyor. Son olarak Gençlik ve Spor Kulübü Olimpik Okçuluk takımı, Sonbahar Okları Okçuluk Turnuvası’nda 12 madalya ile Çubuk ilçesini gururlandırdı.

SPORCU FABRİKASI GİBİ ÇALIŞACAĞIZ

Antrenmanlara yaklaşık 180 sporcu ile çıkan Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Murat Arıöz, hayallerinin olimpiyatlarda farklı branşlarda temsil edilmek olduğunu ifade ederken “Çubuk’ta spor yapmak isteyen aileler ve çocuklar çok fazla, bu sayı her geçen gün artacak. Biz ilgili federasyonlarla, bakanlıkla ve tabi ki Çubuk Belediye Başkanımızın desteğiyle, bir sporcu fabrikası gibi çalışmak istiyoruz. Bu nedenle Çubuk ilçesindeki tüm gençleri spora davet ediyoruz.” dedi. 

12 MADALYA KAZANDILAR

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün her yıl birlikte düzenlediği Amatör Spor Haftası kapsamında, Yıldırım Okçuluk İhtisas Spor Kulübü tarafından, Türkiye Okçuluk Federasyonu İl Temsilciliğinin desteği ile, Yenimahalle ilçesinde düzenlenen turnuvada, Çubuk Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Olimpik Okçuluk Takımı 6’sı gümüş 6’sı bronz olmak üzere toplamda 12 madalya ile evine döndü. 

ULUSLARARASI MECRALARDA YARIŞMAK İSTİYORLAR

Aynı zamanda Olimpik Okçuluk takımının da antrenörü olan Arıöz, istedikleri başarıyı yakalayamamış olsalar da turnuvanın kendileri için bir avantaj olduğunu hem kendileri hem de sporcularındaki eksiklikleri gözden geçirme fırsatı yakaladıkları belirterek, “Turnuvaya 25 sporcumuz ile katıldık. Köklü kulüpler arasında madalya kazanma kıvancını yaşasak da hem sporcularımızın hem de bizlerin bir takım eksikliklerinin de farkına vardık. Daha disiplinli özverili çalışmamız durumunda ülkemizi uluslararası mecralarda da temsil edebilecek sporcuların ilçemizden çıkmaması için hiçbir engel yoktur” dedi. 

Cihan ÖZKAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.