Çubuk’ta inşaat başladı: Ekmekler taş fırınlarda pişecek

Çubuk’ta inşaat başladı: Ekmekler taş fırınlarda pişecek

İlçe halkının ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapan Çubuk Belediyesi, kırsal mahallerde kadınların evlerinde yaptıkları yiyecekleri pişirmesi için başladığı proje kapsamında 11 mahalleye taş fırını inşaatına başlanıldı.

Geleneksel değerleri geleceğe taşımak ve vatandaşların ihtiyacını karşılamak amacıyla Çubuk Belediyesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında geçtiğimiz yıl 7 mahalleye taş fırın inşa edilerek hizmete açılmıştı. Fırınların vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi ile karşılanması sonucunda belediye harekete geçerek 11 yeni mahalleye daha taş fırının inşaatını başlattı. Yapılan köy fırınları hakkında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Zamanla mahallerimizde yok olan, kadınlarımızın hamur işi yiyeceklerini pişirdikleri taş fırınlarını yeniden hayata geçiriyoruz. Yapacağımız fırınlarla birlikte ilçemizde toplamda 18 adet taş fırını bulunacak” dedi.

koy-firini.jpg

TAŞ FIRINLARA İLGİ OLDUKÇA YÜKSEK

Kültürel güzelliklerini ön plana çıkararak geleneksel değerleri yaşatacak çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getiren Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, “Vatandaşların yapılan taş fırınlara ilgisi oldukça yüksek. İlçemizde tarihi ve kültürel güzelliklerini ön plana çıkararak geleneksel değerlerimizi yaşatacak çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Zamanla mahallerimizde yok olan, kadınlarımızın hamur işi yiyeceklerini pişirdikleri taş fırınlarını yeniden hayata geçiriyoruz. Yapacağımız fırınlarla birlikte ilçemizde toplamda 18 adet taş fırını bulunacak. Bu yapılan fırınlar yaklaşık olarak maliyeti 5 milyon 500 bin TL’ye mal olacak. Tüm mahalle sakinlerimize hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

baki-demrbas.jpg

EKMEKLER HİJYENİK ORTAMDA PİŞECEK

Mahalle sakinlerinin fırınlar sayesinde kendi ekmeklerini kendilerinin istedikleri zaman yapabileceklerini ifade eden Gökçedere Mahalle Muhtarı Veli Doğan, “Yıllar önce kullanmış olduğumuz fırın maalesef yıkılmıştı. Fırın mahalle sakinlerimizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesiydi. Yeniden yapılmış olması bizim açımızdan oldukça iyi bir gelişme oldu. Mahallemiz ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Durum böyle olunca da tabi ister istemez ekmek problemi yaşanıyordu. Ekmeğini kendi imkânları dâhilinde yapmak isteyen vatandaşlardan ise sık sık fırın soruyordu. Şu an fırına ilçe merkezinden çok fazla kişi geliyor. Mahalle halkımız fırın nedeniyle çok mutlu. İnşallah burada herkes ekmeğini hijyenik bir ortamda rahat bir şekilde yapabilecek. Başkanımıza böyle bir projeyi hayata geçirdiği için mahalle sakinleri adına çok çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

gokcedere-mahallesi-muhtari-veli-dogan.jpg

“GELENEKLERİMİZE SAHİP ÇIKIYOR”

Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın özellikle kırsal mahallerde yaşayanlara önemli hizmetler getirdiğini aktaran Gökçedere mahalle sakinleri ise, “Başkanımız köylere hizmet konusunda oldukça hassas davranıyor. Bu sebeple başkanımıza teşekkürlerimizi dile getirmek istiyoruz. Geleneklerimize sahip çıkıyor. Bize istediğimiz alanı oluşturuyor. Şu anda çok iyi olacağına da kanaat getiriyorum” şeklinde memnuniyetlerini dile getirdiler.

Kaynak:Rüveyda Aslıipek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.