Çubuk'ta tek kişilik sanat ekibi: 350 eser sergileniyor

Çubuk'ta tek kişilik sanat ekibi: 350 eser sergileniyor

Çubuk'taki tarihi Konyalı Terzi Musa Ünsal Konağı, vatandaşların sanat etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. Çubuk Belediyesi ve ’Köylü Ressam’ olarak bilinen Halil Basri Uluğ’un projesine halkın ilgisi yoğun.

Ankara’nın Çubuk ilçesinde bulunan tarihi Konyalı Terzi Musa Ünsal Konağı’ndaki vatandaşlara yönelik sanat atölyesi projesine halk büyük ilgi gösteriyor. Çubuk Belediyesi ve Ressam Halil Basri Uluğ tarafından gerçekleştirilen proje, tamamen ücretsiz bir şekilde Çubuk halkına sunuluyor. Projenin ana amacı olarak Çubuk halkının sanat imkânına daha kolay ulaşması ve içlerinde bulunan keşfedilmemiş cevherin ortaya çıkarılması olduğunu söyleyen Ressam Halil Basri Uluğ, kısa sürede çok fazla yol aldıklarını ekledi.

cubuk.jpg

EV HANIMLARINDAN KATILIM YOĞUN

‘’Köylü Ressam’’ mahlasını kullanan Halil Basri Uluğ, halkın ilgisinden memnun olduğunu ifade etti. Sanat atölyesinin ilçede yaşayanların sanatsal yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla belediye tarafından açıldığını belirten Uluğ, ilk günden itibaren çok fazla taleple karşılaştıklarını söyledi.

Köylü Ressam Halil Basri Uluğ, 2023 Nisan ayında başlayan bu proje için şu ifadeleri kullandı;

"İlk başta deneme maksatlı kendimize birçok soru sorduk. Ne oluyor? Ne kadar öğrencimiz olur? Çalışmalarımız nasıl olur? Diye tereddütlü başladık. Fakat çok kısa bir zamanda 120 öğrenciye ulaştık. Özellikle ev hanımları ve çocuklar tarafından çok ilgi var. 7-12 yaş çocuk grubumuz var. Bunun yanında bir de kadınlar grubumuz var. İlk başlangıç olarak karakalem ile başlıyoruz. Daha sonra kursiyerlerimize resmin kurallarını öğretmeye başlıyoruz. Bu kuralları öğrettikten sonra biraz serbest çalışmalara dönüyoruz. Resmin bir sürü türü ve çalışma alanı var. Bu çalışma alanlarını öğrencilerimiz deneme fırsatı buluyor. 7-12 yaş grubumuzla belli seviyeye geldikten sonra sulu boya çalışmalarına başlıyoruz. Kadın grubumuzla ise akrilik çalışmalara dönüyoruz. Kadınlarımızdan katılım oldukça yoğun şu an aktif olarak çalışmalarımıza katılmaya devam eden kadın kursiyer sayımız 40’ın üzerinde."

cubuk2.jpg

6 AY İÇERİSİNDE 600 ESER

Kurulduğu tarihten itibaren 6 ay gibi bir süre içerisinde 600’e yakın eser ortaya çıkaran Çubuk halkı ve Halil Basri Uluğ, eserlerini Çubuk Belediyesinde sergiliyor. Sergide karakalem, manzara, portre mandala ve maket çalışmaları olarak 350 eser bulunuyor.

cubuk3.jpg

Ressam Halil Basri Uluğ "Belediye binasının girişinde sergilenen eserlerimiz o kadar çok beğeni aldı ki 2-3 gün durması beklenen eserler bugün itibari ile 2 aya yakın süredir sergilenmeye devam ediyor. Gelen giden herkesin dikkatini çekiyor. Mesela sergimizin açılışında Kaymakam Adem Bey 6 ay gibi kısa sürede bu kadar eser çıkmasına çok şaşırdı. Çünkü 6 ay önce açıldı ama çalışma süremiz 4 ay aslında. 4 ayda 600’e yakın eser bunun 350 tanesi sergimizde" dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.