Cuma günü ders işlenecek mi? Okullar tatil mi?

Cuma günü ders işlenecek mi? Okullar tatil mi?

İstanbul'da öğrencinin bir öğretmeni canice silahla öldürmesi sonucu çoğu öğretmen sendikası harekete geçti. Çoğu sendika olaya tepki göstermek için Cuma günü ders yapılmayacağını duyurdu. Peki Cuma günü okullar tatil mi edilecek sorusu gündeme geldi.

İstanbul'da okul müdürünün canice öldürülmesinden sonra çoğu sendika bu olaya tepki olarak iş bırakma kararı aldı. Eğitim Sen, Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, Hürriyet Eğitim Sen ve Anadolu Eğitim sendikaları cuma günü derse girilmeyeceğini duyurdu. Peki Cuma günü okullar tatil mi? Cuma günü okullar tatil mi olacak? İşte detaylar..

ÖĞRETMENLER DERS GİRMEYECEK

İstanbul'da bir lisede yaşanan olay Türkiye'yi ayağı kaldırdı. Korkunç olay da yabancı uyruklu öğrenci, liseden atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'a silahla 5 el ateş etti. Birçok sendika bu olaya tepki göstermek için iş bırakma eylemi kararı aldı. Çoğu öğretmen sendikası olaya tepki göstermek için Cuma günü eyleme çıkacağını duyurdu.

İlk olarak Türk Eğitim Sen, 9 Mayıs Perşembe günü ilk ders girmeme eylem kararı aldı.

Genel Başkanı Talip Geylan’ın açıklaması şu şekilde:

”Eğitimciye şiddete hayır! Perşembe günü ilk derse girmiyor, tüm okullarımızda basın açıklamalarımızla ses yükseltiyor ve yeter artık! diyoruz. Meslektaşlarımıza yönelik şiddeti önleyecek etkili tedbirleri getirecek yasal düzenlemelerin yapılması için daha kaç canımızı yitireceğiz? Tüm meslektaşlarımızı sesimize destek olmaya ve hafta sonuna kadar siyah kokart/kurdele ile derslere girmeye davet ediyorum.”

"CUMA GÜNÜ İŞ BIRAKMA EYLEMİ"

Hürriyetçi Eğitim Sen ise eğitimde şiddete tepki göstermek amacıyla 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylem kararı aldı. Genel Başkan Levent Kuruoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

”Hürriyetçi Eğitim Sen olarak her zaman iş bırakma eylem kararlarını tüm sendikalarla birlikte almak üzere çabamız olmuştur. Öğretmenlere, eğitim çalışanlarına şiddete karşı günlerdir çağrı yapıyoruz. Ancak böyle önemli bir konuyu popülist yaklaşımlar ile heba etmeden birlik içinde sürdürmeliyiz. Hiç bir sonuç alamayacağımız kokart eylemleriyle, bir saat derse girmeyerek, ortak bir günde değil başka gün eylem yaparak yani mış gibi yaparak şiddeti durduramayız sorunlarımızı çözemeyiz.. Tekrar ediyorum eylemleri mış gibi yapmayalım. Tüm farklılıklarımızı bir tarafa bırakalım 10 Mayıs Cuma günü ülke genelinde meydanlarda olalım. Şiddete dur diyelim.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.