Cumhurbaşkanı emekliye zam mümkün değil demişti: Erbakan kaynak gösterdi

Cumhurbaşkanı emekliye zam mümkün değil demişti: Erbakan kaynak gösterdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılmasını “bütçeye 1.4 trilyon TL maliyeti olacağı” için reddetmişti. YRP lideri Erbakan, bütçeden faize ödenecek olan 1.25 trilyon liranın emeklilere ayrılabileceğini söyledi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, emekli maaşlarını asgari ücret düzeyine çıkaracak formül açıkladı.

YRP'DEN FORMÜL AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, düşük olduğunu kabul ettiği emekli maaşlarına bütçeye bindireceği yük nedeniyle seyyanen zam yapamayacaklarını söylemesi muhalefetin tepkisini çekti. 14 Mayıs seçimlerine Cumhur İttifakı içerisinde katılan, 31 Mart seçimleri için ise kendi adaylarını çıkaran YRP lideri Fatih Erbakan, 2024 bütçesinden faize 1.25 trilyon lira ödeneceğini belirterek “Faiz belasından kurtulsak 16 milyon emeklimizin maaşını en azından asgari ücret seviyesine çıkarabiliriz” dedi.

FAİZE ÖDENECEK MEBLAĞ: 1.25 TRİLYON LİRA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Erbakan paylaşımında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini hatırlatarak “Biz Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki; 2024 Bütçesi’nden faize ödenecek meblağ tam 1.25 trilyon TL. Neredeyse emekliye verilecek miktar kadar. Sadece faiz belasından kurtulsak, 16 milyon emeklimizin maaşını en azından asgari ücret seviyesine çıkarabiliriz” dedi.

“DENK BÜTÇE YAPIP, FAİZDEN KURTULALIM”

YRP lideri Erbakan ayrıca “14 Mayıs seçimleri öncesinde ortaya koyduğumuz mutabakat metnimizde de belirtildiği gibi denk bütçe yaparak, kamuda israfı önleyerek borçlanmadan ve bunun sonucu olan faiz ödemesinden kurtulalım, elde edeceğimiz bu imkanla da emeklinin, dar gelirlinin yüzünü güldürelim” ifadelerini kullandı.

erbakan-erdogan.jpg

ERDOĞAN: 7 BİN TL ZAMMIN BÜTÇEYE MALİYETİ 1.4 TRİLYON TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Kütahya mitinginde yaptığı konuşmada, emekli maaşlarına istenen düzeyde seyyanen zam yapamayacaklarını şöyle ifade etmişti: “Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.