Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ankara mitingine rekor katılım

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Ankara mitingine rekor katılım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Ankara Mitingi'nde başkentlilere seslendi. Erdoğan, miting alanında 200 bin Ankaralının olduğunu ifade etti. Erdoğan ayrıca “Bu katılım 31 Mart’ta Ankara’da her şeyi değiştirecek” ifadelerini kullandı.

31 Mart Yerel ve Mahalli İdareler Seçimi’ne bir haftalık süre kala AK Parti seçim çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde her gün bir ilde miting düzenleyen AK Parti, son haftaya girilirken büyük mitinglerine başladı. Bu kapsamda ilk büyük miting başkent Ankara’da gerçekleştirilirken, AK Parti’nin nu mitingine rekor katılım gerçekleştiği açıklandı. Başkent Millet Bahçesi’ni dolduran on binlerce Ankaralıya seslenen Erdoğan, alanda 200 bin kişinin olduğunu söylerken, Bu katılım 31 Mart’ta Ankara’da her şeyi değiştirecek” ifadelerini kullandı.

SEÇİME SON BİR HAFTA

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Yerel ve Mahalli İdareler Seçimine bir haftalık süre kaldı. 31 Mart yerel seçimlerinde 35 partinin adayları yarışacak. Doğudaki 32 ilde oy verme işlemi saat 07.00 ile 16.00 arasında yapılacak. Diğer illerde saat 08.00 ile 17.00 arasında oy verilecek. Oy verme işleminin ardından oy sayma işlemine geçilecekken, tahmini olarak saat 19’a kadar basın yasağı uygulanacak. Basın yasağının ardından ise sonuçlar kamuoyuna duyurulmaya başlanacak.

EN KALABALIK MİTİNG YENİKAPI OLDU

7 Ağustos 2016’da İstanbul Yenikapı’da düzenlenen miting Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin katılımı ile 15 Temmuz darbe girişimi karşıtı yapılan miting, Türkiye siyasi tarihi boyunca en fazla katılımın gerçekleştiği miting olarak tarihe geçti. Diğer adı Şehitler ve Demokrasi Mitingi olan mitinge dönemin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman konuşma yaptı.

Yaklaşık 5 milyon vatandaşın rekor katılımı ile gerçekleştirilen dev mitinge ulaşım için 7000'in üzerinde otobüs, 200'ün üzerinde tekne ve on vapur ücretsiz hizmet verdi. Miting sırasında 15 bin polisin görev yaptığı belirtildi. Miting, diğer 80 şehirde kurulan dev ekranlardan canlı olarak yayınlandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.