Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninde gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bor Karbür tesisi açılış töreninde gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"EKONOMİK AÇIDAN İLK 10'A GİRME HEDEFİMİZ VAR"

Dünya ülkeleri arasında ekonomide ilk 10'a girmeyi hedeflediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sadece fikri mülkiyetle geçinme geride kaldı Üretimi angaryaya görerek uzak coğrafyaya taşıyanlarda ciddi paradigma başlamıştır. Türkiye'nin lojistik avantajları bulunmaktadır. Geçtiğimiz 20 yılda her alanda ülkemize kazandırdığımız altyapı avantajın temelini oluşturuyor. Ülkemizi ekonomik açısından ilk 10’a sokma hedefindeyiz. Hiçbir olumsuz etken bizi bundan uzaklaştıramaz. Son senelerde ciddi sorunlar yaşamaktayız. Önce Covid ardından 6 Şubat depremi ve sel felaketi yaşadık. Yaşanılan hiçbir zorlukta pes etmeyen bir milletiz. Bir yandan enkaz kaldırıyor. Bir yandan kalıcı konutlar yapıyoruz. Özellikle konteyner kentler ile vatandaşlarımızı açıkta bırakmamaya çalışıyoruz. İnsanların yaralarını sarıyoruz" dedi.

BOR KARBÜR TESİSİNİ AÇIYORUZ

Bor Karbür Tesisi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Milletçe yürek yüreğe kol kola vererek bu felaketin izlerini de sileceğiz Deprem bölgelerinde vatandaşlarımdan bir yıl izin istedim. Biz bir yıl içerisinde kalıcı konutları da bitireceğiz çadır kentler konteyner kentlere ve prefabrik kentlere dönüşecek amacımız vatandaşları açıkta bırakmamak. Bor karbürü tesisini açıyoruz. Aramızdaki fark bu bütün bunları yapana kadar dinlenmek bize haramdır Türkiye'nin bir kısmında yaşanan sıkıntı. Milletimizin 60 yıllık hayali olan otomobili de unutmuyoruz TOGG ön siparişleri alındı.

Ay sonundan itibaren teslimatlar yapılacak bor karbür üretim tesisimiz kazancıyla 5 bin ton yeni bor karbür tesisi kurulacak. Karadeniz'de bulduğumuz gazı milletimize sunma çabalarımız arasında Karadeniz gazını yakında milli sisteme bağlıyoruz doğalgaz depolama tesislerimiz bunlardan birisi. Türkiye'yi doğalgaz merkezi yapacağız. Akkuyu nükleer güç santralimiz yapacaklarımız arasında. Bu nükleer santral dengeli elektrik üretiminde önemli rol oynuyor."

"YEŞİL ENERJİ NOKTASINDA ADIMLAR ATIYORUZ"

Dünya'da yeşil enerji kıtlığı yaşanırken ülkemizde yeşil enerji hamlelerinin yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefet gezerken muhteşem diyor dönünce yaptırmayacağız diyor dünya yeşil enerjiye nasıl ulaşacağız diye çalışırken biz yeşil enerji noktasında adımlar atıyoruz bunlar yaptırmayacağız diyor. Ben milletime şikayet ediyorum işte bu muhalefet ve yanındakiler eğer elektrikler bir zamanlar nasıl kesiliyorsa gene bu noktaya düşeriz bunlara bu fırsatı 14 mayısta vermeyecek benim vatandaşım.

Yusufeli barajı bir yeşil enerjidir bütün bunlarla beraber sulamada da istenildiği şekilde kullanılacak bir imkandır. Ülkemizin su kaynakları konusunda hakkıyla kullanılır hale geldik güneş enerjisinde de çok iyi bir yerdeyiz. İnşallah yakında hep birlikte yeni gelişmeler ve yeni mucizeler olacak. Bu örnekleri üretimin her alanında gösterebiliriz. Dostlarımızla tek yürek olarak kararlılıkla devam edeceğiz başkaları ne yaparsa yapsın biz hakkın rızası için çabalayacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.