Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversitelerde yığılmanın önüne geçtik

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üniversitelerde yığılmanın önüne geçtik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Yükseköğretim Kurulu 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından önce çıkan başlıklar:

"Üniversitelerimiz ve akademisyenlerimizle gurur duyduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Biz de ilme, bilime, kültüre ve eğitime yapacağımız her türlü nitelikli çalışmada yanınızda olmayı sürdüreceğiz. Üniversiteler bireylere mesleki formasyon kazandırmanın ötesinde rollere sahiptir."

"YIĞILMANIN ÖNÜNE GEÇTİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerdeki başörtüsü sorununa değinerek "Üniversiteler insanlığın ortak bilgi hazinesine katkı yapabiliyor, isimlerinden söz ettirebiliyorsa hem millet hem devlet güvende demektir. Biz bir asırlık Cumhuriyet tarihimiz ve 1000 yıllık serencamımızda her iki duruma da şahitlik ettik. Bilgiye sahip olan insanlığa yön verir, ilim ve akademide geriye düşen her alanda geride kalır. 27 Mayıs darbesi öncesi üniversiteler vesayet planlarının parçası olarak kullanıldı. Başörtüsünden dolayı ikna odalarına alınan kızların yaşadıklarını asla unutamayız. Kontenjanları artırarak üniversite kapılarındaki yığılmanın önüne geçtik" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmalarını sonlandırırken Gezi Parkı olaylarına da değinerek "Gezi Olaylarında 3-5 ağacı bahane ederek sokakları ateşe vermekten geri kalmadılar, tüm projelerin durdurulmasını istediler. Hak ve özgürlükler yolunda attığımız her adımı engellemeye çalıştılar. İBB Başkanıyken başlattığımız üniversite öğrencilerine burs uygulamasını iptal ettirenler daha sonra bundan şikayetçi bile oldular. Biz bunların hiçbirine takılıp kalmadık, ülkemizin ve milletimin ihtiyacı neyse onu hayata geçirmenin mücadelesini verdik" dedi.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.