Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üniversiteli Ak Gençlik Festivali’nde gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan programda konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan organize edilen festivalde, gençlerin önünü kendilerinin açtığını dile getirdi. Öğle saatlerinde başlayan festivalde, gençler, sanatçılar eşliğinde eğlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da iştirak etti. Gençlerle burada bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tribünde de onların arasında bulundu.

“HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK GENÇLERDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle gururlandığını belirterek, "Doğ ey Güneş üstümüze, dök ışıklarını dağılsın bulutlar. Mazlumlar söylesin şarkılarını, başlasın Türkiye Yüzyılı. Yarın değil, hemen şimdi. Gençler, gözümüzün nuru gençler. Geleceğimizin teminatı gençler, salonumuzda bulunan sizlerle birlikte ülkemizin dört bir yanında gönlü bizimle olan tüm gençlerimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Biz bu gençlikle gurur duyuyoruz. Çünkü Türkiye Yüzyılı’nı emanet edeceğimiz bu gençlik milletimizin asırlardır kurduğu hayalleri gerçeğe dönüştürecek gençlerdir. Çünkü üstümüze dökülen güneşiyle bulutları dağıtacak bu gençlik, maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı gençliktir. Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştaki bu gençlik uyuyan destanı uyandıracak gençliktir. Üstadın özlemle yad ettiği bu gençlik zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurundaki gençliktir. Çünkü karşımdaki gençlik İstiklal Marşımızda tarif edilen gençliktir. Bu gençlik milletimizin parlayan yıldızı, yurdumuzun üstünde asla sönmeyecek ocağımız olan gençliktir. Bu gençlik, kendisine, zincir vurmaya kalkan çılgınları kükremiş sel gibi aşıp geçen ve geçecek olan gençliktir. Bu gençlik kalbindeki iman, yüreğindeki cesaret, bileğindeki güç ve Allah vergisi zekasıyla enginlere sığmayan gençliktir” diye konuştu.

“GENÇLERİMİZE HİZMET İÇİN ÇALIŞTIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Hayatımızın her safhasında olduğu gibi başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı dönemlerimizde de daima gençlerimize hizmet için çalıştık, çabaladık, mücadele ettik. Gençlerimiz de sağ olsun enerjileriyle, coşkularıyla, dinamizmleriyle, bizim yanımızda yer aldı ve bizimle birlikte yol yürüdü. Buradan üniversiteli AK Gençliğe çağrıda bulunmak istiyorum. Üniversite kampüslerinde, fakülte binalarında, okul bahçelerinde, kütüphanelerde, kantinlerde, velhasıl her yerde göğsünüzü gere gere AK Gençliğin sesini duyurun. Kendinizi akademik olarak en iyi şekilde yetiştirirken, fikri, sosyal, sportif her faaliyette AK Gençlik adına en önde yer alın. Üniversite topluluklarında, öğrenci kulüplerinde, her türlü organizasyonda, AK Gençliğin ülke ve millet adına hayırlı işler yapma iradesini ortaya koyun. AK Parti dün olduğu gibi, bugün de yarın da, gençlerimizden en çok oyu alan parti olmayı sürdürecektir. Gençlik kollarımız sadece son 2 senede yaptığı 423 bin yeni ve toplamda 1 milyonu geçen genç üyeyle, AK Parti’nin farkını ve gücünü ispatlamıştır. AK Parti’nin gençler, bunu çok iyi bilmeniz lazım. AK Parti’nin genel üye sayısı yargıtaydaki kayıtlara göre 11 milyon 241 binle diğer tüm partileri üst üste koyup, 3’le çarpsanız bile yetişemeyecekleri bir rakama çıkmıştır. Dün AK Parti saflarında ülkeye ve millete hizmet bayrağını taşıyan gençlerimizle, bugün milletvekili, bakan, parti yöneticisi, bürokrat, sivil toplum temsilcisi, girişimci, üretici olarak hayatın farklı alanlarında yol yürümeyi sürdürüyoruz."

“ÜNİVERSİTEYE GİTMEK İSTEYEN HERKESE KAPI AÇIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bize düşmanlar. Gençlerimizin her sorununu çözdüğümüz, her talebini karşıladığımız, her hayalini gerçeğe dönüştürdüğümüz için, istismar alanlarını kaybedenlerin kızgınlığı bizim şeref payemizdir. Biz dün, Antalya’daydık. Antalya Kepez’de resmi rakamları istedim. 90 bin vardı. Ardından sel felaketi sebebiyle Kumluca’ya gittik. Orada da 13 bin kişi vardı. Oradan Manavgat’a geçtik. Oraları 1 yıla varmadan bitirdik. Köy konutlarının 450 tanesini ev sahiplerine teslim ettik. Yıllarca bu ülkenin evlatlarından bir kısmı okul kapılarından geri çevrildi. Kat sayı adaletsizliğiyle mağdur edildi, başörtüsü yasağıyla zulme maruz kaldı. Yıllarca, bu ülkenin evlatları, yeterli sayıda üniversite kontenjanı olmadığı için yükseköğretim imkanından mahrum kaldı. Gençler, bakın şimdi size bir şey hatırlatacağım. Biz üniversiteye gireceğimiz zaman üniversiteye, lise mezunlarından kaç kişi alıyorlardır biliyor musunuz? 10’da 1. Şimdi böyle bir şey var mı? Şimdi üniversiteye girmek isteyenlerin hepsine kapılar açık. Bunları biz gerçekleştirdik. Gençlerin önünü biz açtık, biz. Yıllarca bu ülkenin evlatları, yükseköğretim harcını ödeyebilmek için sıkıntı çekti. Yıllarca bu ülkenin evlatları üniversite eğitimini sürdürecek maddi imkan, barınacak yurt bulamadığı için okulunu bırakıp gitmek zorunda kaldı. Yıllarca bu ülkenin evlatları terör örgütlerinin pençesine itildi, dağlarda, mağaralarda ölüme sürüklendi. Bu ülkenin evlatları, özgürlüklerini, haklarını, taleplerini hayallerini dile getirmekten bile adeta men edildi. Yıllarca bu ülkenin evlatları kendi öz yurtlarında garip, öz vatanlarında parya muamelesi gördü. Biz ülkemizin her meselesi gibi gençlerimizin tüm bu sıkıntılarını da canımızı dişimize takarak verdiğimiz mücadeleyle teker teker çözüme kavuşturduk" ifadelerini kullandı.

“KREDİ ÖDEMESİ ENDEKS BORCU SİLİNDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kredi ödemeleri hakkında şöyle konuştu: "Mesleki eğitimi, özellikle vurulan en büyük darbe kat sayı adaletsizliğiydi. Buna son verdik. Kızlarımıza uygulanan haksızlığın ötesinde bir hakaret olarak gördüğümüz başörtüsü yasağını biz kaldırdık. Gençlerimize, güvenin bir nişanesi olarak seçilme hakkını önce 30’dan 25’e sonra 18’e indirdik. Üniversite harçlarını kaldırdık. İsteyen herkese kredi veya burs vererek yurtlarımızın kapasitesini 850 bine çıkartarak dileyen her gencimizin yükseköğretim görebilmesini temin ettik. Sizler hatırlamazsınız ama büyükleriniz iyi bilir. Bu ülkede yıllarca üniversitelerin her açılışında harçlarla ilgili tartışmalar, gösteriler, kargaşalar yaşanırdı. Böyle bir harç gündemi var mı? Yok. Üniversite öğrencilerimize verdiğimiz kredi burs rakamlarını 45 liracıktan aldık, bu yıl itibariyle lisansta bin 250 liraya, yüksek lisansta 2 bin 500 liraya doktorada 3 bin 750 liraya çıkardık. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimizin sağlıklı gelişimine katkı verebilmek için aylık bin 800 lira da beslenme yardımı yapıyoruz. Önceki yıllarda mezun olmuş 3,3 milyon öğrencimizin 26 milyar lirayı bulan kredi ödemesi endeks borcunu sildik. Bundan sonra, öğrencilerimiz her hangi bir artış olmadan sadece aldıkları kredi kadar ödeme yapacak. Geçtiğimiz yıl yaptığımız düzenlemeyle herhangi bir sebeple üniversite eğitimini bırakmak zorunda kalan 4 milyon 242 bin vatandaşımıza yeniden okullarına dönme imkanı sağladık. Ülkemizin 81 şehrine yayılan 432 gençlik merkezimiz, 352 gençlik ofisimizle milyonlarca evladımızın sosyal, kültürel, bilimsel, sportif faaliyetlerine destek veriyoruz. Sanayiden tarıma, bilimden spora, istihdamdan konuta, her alanda gençlerimizin yanındayız. Gençlerimizi geleceğe sadece bilimde, teknolojide, sporda, sanatta değil, aynı zamanda bizi biz yapan değerlerimizle hazırlamanın gayreti içinde olduk."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.