Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerimize doğru sabır ve emin adımlarla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedeflerimize doğru sabır ve emin adımlarla ilerliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Her Anında Hep Yanında İstanbul İftar Buluşması'nda açıklamalarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Her Anında Hep Yanında İstanbul İftar Buluşması'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları şu şekilde:

-İsrail 168 gündür Gazzeli kardeşlerimizi bombalıyor. Bu barbarlık, Batılı devletlerce seyrediliyor. İsrail ve Batılı destekçilerine karşı aktör neredeyse yok. Bir nebze de olsa acılarını hafifletmeye çalışıyoruz, elimizle, dilimizle ve kalbimizle zulme karşı duruyoruz. Gazzeli mazlumların dramını, Türkiye karşıtlarının ellerine tutuşturduğu argümanlar üzerinden üzülerek bakıyoruz. Aslı astarı olmayan ithamlarda bulunanları rabbimize havale ediyoruz. Onlar görmese de Filistin halkıyla birlikte dünyadaki tüm mazlumlar Türkiye'nin çabalarının şahidi.

-Zulme ve işgalcilere karşı direnen Filistinli kardeşlerimize terörist diyenleri ise dikkate bile almıyoruz. Henüz başbakan olmamıştım, ABD seyahatindeydim, bana siz özellikle Filistin'e nasıl bakıyorsunuz, dediler. Siz Filistin'deki bu kişilere nasıl bakıyorsunuz, dediler, tam aksiyle bakıyorum, onlara elimizden gelen destek neyse onu sonuna kadar vermeye varız, demiştim. Bu işin arkasında nelerin olduğu çok açık ortada.

-İsrail'den özür dileyen değil İsrail'e özür dileten Türkiye gerçeği ülkemizdeki bazı lobileri rahatsız ediyor. İsrail'in Gazze'de Filistinlilere karşı sergilediği vahşete en sert şekilde ortaya koymaya devam edeceğiz. Halkımız Gazze halkı için seferber olmuş durumda. İş insanlarımızın da bu mübarek günlerde üzerine düşeni yaptığına inanıyorum.

-Ne zaman zayıf düşsek kendi vatanımızda bile beka tehdidi ile karşı karşıya kaldık. Darbeden sosyal kaosa, terörden siyasi istikrarsızlıklara kadar hepsinin ağır faturası oldu. Yarışa başladığımız ülkeler mesafe alırken biz vakit ve enerji kaybı yaşadık. Hükümetlerin ortalama ömrünün bir buçuk yılı bile bulmadığı bir tabloda başka bir şey beklenemezdi. Ülkeyi kriz ortamından biz kurtardık. Ülkemiz kalkınma yolculuğunda önemli bir avantaj elde etti.

-Hedeflerimize doğru sabır ve emin adımlarla ilerliyoruz, onca sıkıntı ve gerilime ve 2 yıldır süren savaşa rağmen rotamızdan sapmadık. Bizim için 2023 yılına dair açıklanan her veri doğru yolda olduğumuzun ispatı. Sadece deprem sebebiyle 104 milyar dolarlık ilave yükle karşılaşsak da yüzde 4,5 gibi bir oranla ekonomi büyüdü. Milli gelir 1,1 trilyonun üzerine çıktı. İlk kez 13 bin doları kişi başı milli geliri aştı.

-İşsizlik yüzde 9,4 ile son 10 yılın en düşüğünde. Şubat ayında 21,1 milyar dolar ile en yüksek ihracat oldu. Turizmde 57 milyon turistle yılı kapadık. Sağlık turizmdeki pay da artıyor. Hastanelerimize 1,2 milyon başvuru yapıldı.

-İş dünyamızın çabalarıyla bu hedeflere ulaşacağımızdan şüphemiz yok. En büyük sıkıntımız enflasyon bir de tamahkarlıkla mücadele ediyoruz. Hiçbir ekonomi temeli olmayan saiklerle milletimizin ekmeğine kan doğramaya çalışan fırsatçılara savaş açmaya kararlıyız.

-Önceli seçimlerde de milleti panikletmek için her yolu denediler ama başarılı olamadılar. Hiçbir karşılığı olmayan afaki faaliyetlerin havada uçuştuğu dönemde milletimize bedel ödetecek yollara girmedik. Biz günü kurtarma değil Türk ekonomisi için en doğrusunu yapma çabasındayız.

-Ankara'da bugün Murat kardeşimin görevi zamanında yaptığı Millet Bahçesi'nde miting yaptık, katılım 200 bin civarıydı. Yarın da 1 buçuk milyonu yakalayacak mitingi İstanbul'da yapacağız, İstanbul aç, hizmete aç. Bunu yakalamak için 5 yılı kaybettik ama bir 5 yıl daha bekleyemeyiz. Bu görevi CHP'den aldım, o zaman İstanbul çöp, çukur, çamurdu.

-Haliç Kongre Merkezi mezbahaların olduğu yerdi, işkembeciler vardı. Haliç kokudan geçilmiyordu. Ben bir İstanbul çocuğu olarak buraların durumunu çok çok iyi bilirim. Ama biz bu şekilde aldık, önce temizledik ve buradan çıkardığımız pislikleri 9 km öteden Alibeyköy'deki bir taş ocağına aktardık. Bugünün gençleri bunu bilmez. O yaklaşık 600 bin metrekarelik bir taş ocağını güllük gülistanlık hale getirdik, oyun parkları var şimdi orada ve oradan çıkan bütün o temizlenmiş suyu tekrar Haliç'e aktardık. Şu an Haliç kokmuyorsa bizim sayemizdedir. Birkaç kilometre ötede mevcut başkan temelsiz temel atma törenine gitti.

-İstanbul'a kaç tane hizmet ettin? Bunlar da böyle bir aşk yok. Kabinem ve yerel yönetimlerde gelecek olan arkadaşlarımla başta İstanbul olmak üzere Ankara'yı da İzmir'i de İzmirli kardeşlerimizden istedik ve Türkiye'ye yeni bir heyecan getirmek istedik ve başaracağız.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.