Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'nde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Büyük İstanbul Mitingi'nde açıklamalarda bulundu. "İstanbul bu ülkenin kalbidir" diyen Erdoğan destek veren herkese teşekkür etti.

"İSTANBUL BENİM CANIMDIR"

'İstanbul benim canım vatanım da vatanım' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Aziz İstanbul, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu ne muhteşem bir ihtişam. Bugün haykırıyor İstanbul 14 Mayıs'ta birileri emekli olacak. Resmi rakam geldi şimdi 1 milyon 700 bin İstanbul yapar mı? Yapar tabii ki. İşte şimdi İstanbul ayağa kalktı. İstanbul senin her bir sokağını semtini, mahalleni ayrı ayrı selamlıyorum.

Biz İstanbul'u doğumdan yana aşkla sevdik, burada doğduk ve hizmetkarı olduk. İstanbul ülkemizin diğer 81 vilayetinden gelen kardeşlerimizi ağırlar. Bunun için İstanbul Türkiye'dir. Dört bir taraftan gelmiş öz kardeşlerimizin şehridir İstanbul. Bu heyecan İstanbullu olmaktan geliyor. Aldığımız her nefeste tarifsiz bir mutluluk duyuyoruz.

Tarih boyunca hep gözbebeği olmuştur. Burası Fatih'in fethiyle ebedi vatanımıza kattığımız şehirdir. Burası kökene, mezhebe bakmadan herkesi kucaklar. Burası bir taşını dünyanın en büyük hazinelerine değişmeyen şehirdir. 30 yıldır bu şehre hizmet etme şerefine nail oluyoruz" ifadelerini kullandı.

"BUNLARIN BU ÜLKEDE DİKİLİ TAŞI YOK"

Eser siyaseti yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün burada sizlerle olmayı nasip eden rabbime hamd ediyorum. Coşkunuza, sevginize ve bizlerle birlikte olduğunuz için şükranlarımı sunuyorum. Bunların bu ülkede dikili taşı, ağacı yok.

Onun için benim milletim 14 Mayıs'ta bunlara cevabını verecektir. Biz vatanımızı böldürtmeyeceğiz. Kılıçdaroğlu'na bu vatanı böldürtmeyeceğiz. İHA'ları, SİHA'ları, Akıncıları bunlara yedirtmeyeceğiz. Ülkemizi ayağa kaldıracağız. Bu kardeşinizi FETÖ öldürmeye geldi biliyorsunuz. Bay bay Kemal FETÖ tarafından kaçırılarak Bakırköy adliyesine gitti. Bunda yalan bol ne dedi? Benim haberi olsaydı beklerdim dedi. Yalan dürüstlük yok bunda. Ama ona ihtiyacımız yok, milletim benimle beraberdir" dedi.

"AVRUPA BURAYI İZLİYOR"

'Onların kabuslarını hiç bitirmeyeceğiz.' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti:

"Mitingini Yenikapı'da yapamadı neden? Çünkü bu iş farklı bir iş. Gümbür gümbür sandıklara gideceğiz. Ben size inanıyorum. İstanbul evet derse bu iş biter. Biz bugüne kadar sadece milletimizle yol yürüdük. Eğer siz tamam derseniz bu iş bitmiştir. Bay Kemal boş sözü Reis son sözü söyler diyor. İşte benim milletim böyle, zeka fışkırıyor her yerden. Türkiye Yüzyılı'nı sizlerle beraber kuracağız. Gönüller coşsun, hazır mıyız? Avrupa burayı izliyor acaba orada ne oluyor diyorlar.

Bunun cevabını siz vereceksiniz. Daha yapacağımız çok şey var. İstanbul'u çamurundan, pisliğinden kurtarmak için her şeyi yaptık. 14 Mayıs'ta bunlara gerekli dersi sizler vereceksiniz. Bay Kemal'i siz emekli edeceksiniz. Bay bay Kemal istediğin kadar fıçı dolusu iç bir şey ifade etmez, benim milletim ayyaşa sarhoşa meydanı bırakmaz.

15 Temmuz gecesi millet darbeye direnirken bunlar kaçıyordu, bunlar terörle de kol kola girdiler zaten. Hayat pahalılığını yok saymıyoruz, zamanla tüm bunlar hal yoluna girecek. Ülkemizin sıkıntılarını nasıl çözdüysek bunların da üstesinden geleceğiz. Çünkü biz çözümün eriyiz. Bay Kemal avucunu yalarsın, senin gibilere bu tefeciler para vermez, onlar kime vereceğini iyi bilir."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.