Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’da İslam Zirvesi’ne katıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı-Arap Ligi Olağanüstü Zirvesi için Doha’ya gitti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilecek zirveye katılmak üzere yola çıktı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Halit Yerebakan eşlik etti.
Zirve kapsamında Orta Doğu ve İslam dünyasını ilgilendiren önemli konuların ele alınması bekleniyor. Türkiye’nin diplomatik temsilcileri, bölgesel iş birliği ve güvenlik meselelerinde görüşmelerde bulunacak. Erdoğan’ın Katar ziyareti, Türkiye’nin uluslararası platformlarda etkin rolünü sürdürme çabalarının bir parçası olarak değerlendiriliyor.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.