Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uluslararası Bağışçılar Konferansı'nda açıklamalarda bulundu.

DAYANIŞMANIN GÜCÜNE İNANIYORUZ

Milletçe dayanışmaya inanıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizler dayanışmanın gücüne inanan bir milletiz, tarih boyunca dara düşen herkesin yanında olan bir milletiz. Suriye'den Ukrayna'ya kadar çatışma bölgelerinden kaçan herkese kapımızı açtık" ifadelerini kullandı.

DEPREMDEN ETKİLENEN SURİYE HALKIYLA BİRLİKTEYİZ

İnsani yardımlara her türlü desteği verdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Depremden etkilenen Suriye halkıyla birlikteyiz. Karadan ve havadan insani yardımlara gereken desteği veriyoruz. Milletimiz için yardım toplayan zor günlerimizde yanımızda olan siz dostlarımıza teşekkür ediyorum. Konferansın hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

"ÇOK SAYIDA YAPI İNŞA EDECEĞİZ"

Deprem bölgelerinin kalkındırılması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedefimiz 1 yılda deprem bölgesinin ihtiyacını karşılayacak sayıda yapıyı inşa etmektir. İlk yıl 319 bin, toplam 650 bin konutu teslim etmeyi planlıyoruz. Depremde yıkılan tüm şehirlerimizi altyapısı, üstyapısı, işyerleri, tarihi ve kültürel değerleriyle yeniden inşa ve ihya edeceğiz" dedi.

FELAKETİN FATURASI 104 MİLYAR DOLAR

Deprem bölgesindeki yardımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Depremzedelerimizin barınma, gıda ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesine kadar gereken her türlü gayreti gösteriyoruz. Hasar tespit çalışmalarımız tamamlanmak üzeredir. İlk hesaplarımıza göre depremin yol açtığı yıkımın maliyetinin yaklaşık 104 milyar doları bulacağı anlaşılıyor."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.