Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşı zammını yüzde 30'a çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşı zammını yüzde 30'a çıkardı

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli zammının yüzde 30'a çıkarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan grup toplantısı konuşmasında memur ve emekli zammının yüzde 30'a çıkarıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşlarında tekrar düzenleme yapıldığını belirterek, "Dün ve bugün yapılan çalışmalar sonucunda başka bazı alanlarda fedakarlık yaparak memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Böylece buradan memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı Ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağının müjdesini veriyoruz" şeklinde konuştu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 5 BİN 500 LİRA

En düşük emekli maaşının 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkarıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ayrıca en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Bunların yılın ilk 6 ayına ait zamlar olduğunu yılın 2'nci yarısı için toplu sözleşme ve enflasyon farkı, göz önünde bulundurularak yeni artışlar yapılacağını da tekrar hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan başörtüsü konusunda da şunları söyledi: "CHP tarafından bir gece yarısı sosyal medya üzerinden gündeme taşınan başörtüsüne hukuki güvence getirilmesi konusunu, Anayasa teklifiyle aile kurumumuzu güçlendirecek ilave bir adımla birlikte kökünden çözme irademizin biz takipçisiyiz. Şayet bu teklif Meclis Genel Kurulu'nda 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilirse, biz önümüze gelen değişikliği onaylar ve yürürlüğe sokarız. Ama bu teklif 400'ün altında ve 360'ın üzerinde bir oy sayısıyla Meclis'ten çıkarsa zaten Anayasa gereği halk oylamasına götürmemiz gerekiyor."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.