Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz laf değil icraat peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz laf değil icraat peşindeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin Millet Bahçesi'nde halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin Millet Bahçesi'nde halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mersin'in resmi rakamlarını aldım, katılım 80 bin. Ben buradan Mersin'in komşuları Karaman'a, Niğde'ye, Kıbrıs'a selam gönderiyorum. İnşallah bu şehirlerimize de gideceğiz. Türkiye'nin 81 vilayetinin her birinin kalbimizde ayrı bir yeri var" dedi.

"MERSİN'İ GÖRÜP BAŞI DÖNMEYEN YOKTUR"

Mersin'in dev bir liman şehri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mersin'i görüp başı dönmeyen yoktur. Şimdi Mersin'in önünde kendisi ve ülkesi için bir fırsat var. Bu fırsat 14 Mayıs seçimleridir. Birileri Mersin'in iradesini çantada keklik görüyor. Mersin'in biszim zenginlik olarak gördüğümüz farklılıklarını sermayesi haline getirenler sizi hiçe sayıyor. Biz laf değil icraat peşindeyiz. Şimdi öyle bir ses verin ki Mersin'in tercihinin Türkiye Yüzyılı olduğunu herkes görsün" şeklinde konuştu.

"EFENDİ OLMAYA DEĞİL HİZMETKAR OLMAYA GELDİK"

Karadeniz gazını ülkeye getirerek yüzlerce milyar dolarlık kaynağı millete sunduklarına dikkat çeken Erdoğan, "Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Terörden temizlediğimiz Gabar'da ülkemizin en büyük petrol kaynağını bulduk. Oraları temizledik şimdi de petrolü çıkardık. Mersin'deki Akkuyu Nükleer santralimiz tüm üniteleriyle devreye girdiğinde Çukurova'nın ihtiyacını karşılayacak elektriği de orada üreteceğiz. Aile ve Gençlik Bankası kurma sözümüz var. Bu bankanın finansmanı petrol ve doğalgaz gelirlerinden olacak. Ev hanımlarımızı emekli edeceğiz. Gençlerimize her alanda destek vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"MERSİN'İ BİR BİLİŞİM MERKEZİ HALİNE GETİRİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mersin'e son 21 yılda 98 milyar lira kamu yatırımı yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

"Bay Bay Kemal sen ne yaptın? Eğitimde 5 bin 963 adet yeni derslik inşa ettik. Şehrimizde ikinci devlet üniversitemizi kurduk. 62 Spor teisis inşa ettik. Şehir hastanemizi Mersin'e kazandırdık. 5 bin 340 konut yaptık. Mersin'i bir bilişim merkezi haline getiriyoruz. Akkuyu nükleer güç santralimize geçtiğimiz haftalarda ilk yakıt çubuklarını getirdik. Önümüzdeki dönem Anamur, Aydıncık, Bozyazı ve Gülnar'ı doğalgazla buluşturacağız. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı adım adım hayata geçirerek tüm bu emeklerin, mücadelenin karşılığını alacağız."

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.