Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i kabul etti. Kritik görüşmede Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı olarak yer aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Dolmabahçe Ofisi’nde gerçekleşen kabul, öğlen saatlerinde başladı. Kritik görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da katıldı.

İSVEÇİN ÜYELİĞİ MASAYA YATIRILDI

Stoltenberg, "İsveç'in üyeliği konusunda ilerleme kaydetmenin önemini her zaman vurguluyorum. İsveç'in NATO üyeliğini mümkün olan en hızlı şekilde nasıl sağlayabileceğimizi görüşmek için yakın zamanda Ankara'ya da gideceğim" demişti.

TOPLANTI SONRASI KONUŞTU

Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg konuşmasında şunları ifade etti:

"Kendisini yeniden seçilmesi dolayısıyla tebrik ettim. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ben NATO'nun önümüzdeki ay yapılacak zirvesinde gündeme alınacak konular üzerinde görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye'nin meşru güvenlik endişeleri var.

Hiçbir müttefik daha fazla saldırıya maruz kalmadı. İsveç kayda değer ve somut adımlar attı. Geçtiğimiz birkaç günde terörizmle mücadele yasasında önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Dolayısıyla İsveç taahhütlerini tamamladı” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.