Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız

Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız” dedi.

AK Parti’nin hedeflerini ve hayallerini 2023’e göre belirlediğini belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında ülkemize ulaştırmak, milletimizi kavuşturmak istediğimiz hedeflere, hamdolsun büyük ölçüde kavuştuk. Ülkemizin son 10 yıldır maruz kaldığı ağır saldırılar ve küresel krizler, bazı alanlarda gecikmeye yol açsa da bunlar kazanımlarımızın büyüklüğüne halel getirecek hususlar değildir. Evet 2023 bizim için hem 20 yıllık eser ve hizmet siyasetimizin sembolüdür hem de yeni vizyonumuz Türkiye Yüzyılı’nın başlangıcıdır. Önümüzdeki aylarda yaşanacak seçimi önemli ve tarihi kılan da işte budur. Bizim hayatımızda hiçbir seçim kolay olmadı. Her seçime büyük mücadeleyle, azimle, gayretle hazırlandık ve girdik. Her seçimde de sandıktan zaferle çıkmayı başardık” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE YÜZYILI HEYECANIYLA HAZIRLANIYORUZ”

Gelecek seçimin çok önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Peki, bu seçimi diğerlerinden önemli kılan nedir? Mesela 2002 seçimlerine, kuruluşunun üzerinden henüz 15 ay geçmiş bir parti olarak, siyasete yeni bir ses, yeni bir soluk getirerek adım atmıştık. 2007 seçimlerine vesayetin akıl ve ahlak dışı oyunlarıyla uğraşarak girmiştik. 2011 seçimlerini milletimize 2023 hedeflerimizin sözünü vermenin coşkusuyla tamamlamıştık. 2015 seçimleri sürecini FETÖ, PKK, DEAŞ terör örgütlerinin ağır saldırıları altında yaşamıştık. 2018 seçimlerini yeni yönetim sisteminin beraberinde getirdiği tereddütleri göğüsleyerek geçirmiştik. 2023 seçimlerine ise bir yandan son dönemde dünyada yaşanan krizlerin ülkemize etkileriyle mücadele ederek girdik. Diğer yandan da karşımızda oluşturulan ucube ittifakın hezeyanlarıyla uğraşarak bir yandan milletimize verdiğimiz sözleri yetiştirebilmenin tatlı telaşını yaşayarak; hepsinin ötesinde 20 yılda kurduğumuz demokrasi ve kalkınma altyapısının üzerinde 'Türkiye Yüzyılı' vizyonunu inşa etmenin heyecanıyla hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

111111.jpg

“OYUNLARI BOŞA ÇIKARTTIK”

Türkiye’nin, sahip olduğu güçlü eser ve hizmet altyapısı sayesinde küresel sarsıntıları kendi atılımlarının dayanağı haline dönüştürebildiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte kendi krizleri içerisinde boğulan bir Türkiye vardı. Bu defa Türkiye, sahip olduğu güçlü eser ve hizmet altyapısı sayesinde küresel sarsıntıları kendi atılımlarının dayanağı haline dönüştürebiliyor. Yatırımlarıyla, istihdamlarıyla, üretimleriyle, cari açığı kontrol ederek; büyümesiyle, her başlıkta bu gerçeği ispatlayan bir ülke olduk. Sıkıntılarımız yok mu, elbette var. Ama bunların hiçbiri üstesinden gelinmeyecek hususlar değildir. En büyük sorunumuz enflasyondu, işte o da düşüşe geçti. 2022 yılını yüzde 64'le kapattığımız enflasyonun inşallah önümüzdeki aylarda yüzde 50'lere, yüzde 40'lara, 30'lara hızla düştüğünü hep birlikte göreceğiz. Çünkü enflasyona sebep olan tuzakları bozduk. Oyunları boşa çıkarttık. Artık hem dışarıda hem içeride herkes Türkiye'nin faiz, kur, enflasyon şer üçgeniyle teslim alınamayacağını gördü. Yaşanan sıkıntılı sürecin çalışanlarımızdan esnaf ve sanatkarlarımıza kadar milletimizin farklı kesimlerine ödettiği bedellerin telafisini de süratle yaptık, yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

3333333.jpg

“73 YIL SONRA BİR KEZ DAHA ‘YETER’ DİYECEKTİR”

Siyasetin günlük rutini içerisinde insanların söyledikleri sözlerin ve takındıkları tavırların önemli olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asıl belirleyici olan aynı insanların sandık başına gittiklerinde; geleceklerine karar vererek, nerelere bakacaklar, neleri dikkate alacaklarıdır. Rahmetli Menderes 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diyerek, milletin gönlüne girmiş ve sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde rahmetli Özal darbenin gölgesinde girdiği seçimde, Türkiye'ye çağ atlatma vaadiyle önemli bir başarı kazanmıştı. Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek özgürlük ve refah özlemi içindeki milletimizin büyük desteğiyle hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Yeter, söz de karar da gelecekte milletindir' diyerek, 2023'te milletimizin desteğine talibiz. Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını milletimize bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen 'Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız. Milletimiz 73 yıl sonra bir kez daha aynı gün '6'lı masa' diyerek karşımıza çıkan bu darbe şakşakçılarına, bu müstemleke heveslilerine, 'Yeter' diyecektir" diye konuştu.

22222222.jpg

“10 AYRI KİŞİNİN ELİNDE KUKLA”

Konuşmasının son bölümlerinde muhalefeti eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"Muhalefetin vaadi, milletin karşısına bir aday çıkarmak ancak onu görünürde 6, gerisindekileri hesaba katarsanız en az 10 kişiyle yönetmektir. Bir nevi ipi 10 ayrı kişinin elinde kukla bir cumhurbaşkanı üzerinden ülkeyi idare etmek istiyorlar. Devletin başı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutanı olan Cumhurbaşkanı, fiilen 6'lı masanın emir eri gibi davranacak. Tabii bunlar gel deyince gelecek, git deyince gidecek adaylara, başkanlara alışmışlar. Cumhurbaşkanını da böyle tasavvur ediyorlar. Seçmenlerinden de istedikleri vizyonu, programı, projesi, çapı belli olmayan meçhul bir adaya kim olduğuna bakmadan, tıpış tıpış sandığa gidip oy vermeleri. 'Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' diyor. Hadi CHP'nin kodlarında bu faşizm, bu kibir var, ötekilere ne oluyor? Gerçi 'Durmuş saat bile günde 2 defa doğruyu gösterir' derler. Bunlarda her hafta bir yenisini sergiledikleri krizleriyle, kavgalarıyla, çekişmeleriyle milletimize bir çeşit siyasi dejavu yaşatıyor. Eskiden bu işlerin nasıl yürütüldüğünü hatırlatıyorlar."

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.