"Milli Görüş Meclise sloganıyla yola çıktık"

"Milli Görüş Meclise sloganıyla yola çıktık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Görüşme sonrası açıklama yapan Erbakan, "14 Mayıs'ta milletvekili seçimlerine bütün seçim bölgelerinde, kendi logomuzla, kendi adaylarımızla gireceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhur ittifakına katılan, Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Fatih Erbakan gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeniden Refah Partisi genel merkezinde genel başkan Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Erbakan, Erdoğan'ı genel merkezin önünde partililerle birlikte karşıladı. Ziyarette Erdoğan'a, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz eşlik etti. Erdoğan ve Erbakan'ın yaklaşık 1 saat süren görüşmesinde 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler ele alındı. Erbakan, görüşmenin ardından Erdoğan'ı aracına kadar uğurladı.

'KENDİ LOGOMUZ VE ADAYLARIMIZLA'

Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, "Kendileriyle önümüzdeki seçim sürecinde yapılacak çalışmalarla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Cumhur İttifakı'na katılmamız dolayısıyla bir kez daha tebriklerini ilettiler. Tabii malumunuz olduğu üzere geçtiğimiz hafta Yeniden Refah Partisi olarak Cumhur İttifakı'na katılma kararımızı beyan etmiştik. Bu karar doğrultusunda 14 Mayıs'ta milletvekili seçimlerine bütün seçim bölgelerinde, kendi logomuzla, kendi adaylarımızla gireceğiz; ancak Cumhur İttifakı çatısı altında. Bizim bu ittifak kararımız belirli ilkeler ve prensipler üzerine inşa edilmiş bir karardır. İnanıyoruz ki ülkemizin, milletimizin hayrına olan bu prensiplerimiz, bu ilkelerimiz ortak hedeflerimiz haline dönüşecektir. Milli görüş hareketi olarak her zaman ifade ettiğimiz gibi 50 yıllık siyasi geçmişimizde her zaman hayra vesile olan şerre de mani olan, engel olan bir siyasi anlayışı ortaya koymuş bir hareketiz. Bundan böyle de aynısı olacaktır" şeklinde konuştu.

'İLKELERİMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ'

Erbakan, milletin selametini, ülkenin geleceğini düşünmeyi kendilerine vazife saydıklarını ifade ederek, "Bu hassasiyete sahip bir parti olarak geldiğimiz noktada altılı bir kaosa ülkemizi, milletimizi duçar etmemek, teslim etmemek adına milli ve kararlı bir adım attık. Milli ve kararlı bir eylemin içerisine girmiş olduk Cumhur İttifakı'na katılmakla. Ancak tabii ki bununla birlikte ilkelerimizden, prensiplerimizden de hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Dün hangi doğruları ve yanlışları dile getirdiysek bundan sonra da aynısını ifade etmeye devam edeceğiz. Yanlışların düzelmesi için doğruların hakim olması için mücadeleye devam edeceğiz, asla ve asla dün ‘yanlış’ dediğimize bugün ‘doğru’ demek veya dün ‘doğru’ dediğimize bugün ‘yanlış’ demek gibi bir anlayışımız, bir duruşumuz söz konusu olamaz" dedi.

'MİLLİ GÖRÜŞ MECLİSE'

Erbakan, ittifak kararlarının hayırlı olmasını dileyerek, "14 Mayıs günü yapılacak seçimlerin hemen ardından inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız kuracağı hükümetle bu prensiplerimiz doğrultusunda, ışığında faydalı hizmetlere, hayırlı hizmetleri hayata geçirecektir. Yeniden Refah Partisi olarak bizler de Allah'ın izniyle 'Milli Görüş Meclise' sloganıyla başlattığımız bu çalışmamızın sonucunda seçimlerden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde en güçlü bir şekilde temsil edilerek milli, yapıcı, nezaket çerçevesindeki muhalefetimizle bu mutabakat metnimizdeki milletimizin hayrına olan prensiplerin hayata geçmesinin, uygulanmasının takipçisi olacağız. Birliği, yapıcı, muhalefetimizi daha da güçlü bir şekilde inşallah meclis çatısı altında devam ettireceğiz. Meclis dışında dahi hayra vesile olan, şerre engel olan, fren olan bir siyasi parti olarak bugüne kadar gelmiştik. Bundan böyle inşallah 14 Mayıs'tan sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hayra vesile olma ve şerre de fren olma fonksiyonumuzu çok daha güçlü, çok daha etkili bir şekilde inşallah sürdüreceğiz. Bir kez daha ittifak kararımızın hayırlı olmasını, ülkemiz milletimize, bütün insanlığa hayırlı sonuçlar getirmesini diliyorum. Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.