Cumhurbaşkanı Erdoğan: En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zİrvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan Türk devletlerinin, Türkiye'nin en zor anında yanında olduğunu belirtti.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI BİTİRDİK

Arama kurtarma çalışmalarını bittiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ülkemizin güneyindeki 11 şehir 6 Şubat günü şiddeti ve yıkıcılığı itibari ile dünyada eşine az rastlanır bir tabi afetle sarsıldı. Bu depremlerden yaklaşık 14 milyon vatandaşımız doğrudan etkilenirken, 49 binden fazla insanımız hayatını kaybetti. 115 binden fazlası yaralandı. Enkaz kaldırma faaliyetlerini yürütürken ve geçici barınma bölgeleri kurarken, süratle kalıcı konutların inşasına da başladık. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde 319 bin toplamda ise 650 bin konut yaparak hak sahiplerine teslim etmeyi planlıyoruz" dedi.

ELDEKİ İMKANLAR YETERSİZ KALIYOR

Bu büyüklükteki afetlerde imkanlar yetersiz kalıyor diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan şu şekilde konuştu:

"Eşine rastlanmamış bir yağışın yol açtığı sellerde Şanlıurfa ve Adıyaman'da çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, yerleşim yerlerimizde ciddi hasar oluştu. 6 Şubat'ta yaşadığımız depremlerin şiddeti ve yol açtığı yıkımın büyüklüğü üzerine uluslararası yardım çağrısında bulunduk. Türk dünyası yardıma ilk koşanlar arasında yer aldı. En zor anımızda bizi yalnız bırakmadınız. Arama kurtarma ekipleriniz bir çok vatandaşımızı yeniden hayata bağladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de aramıza katılmasıyla aile meclisimiz artık daha da güçlendi. Teşkilat olarak Kıbrıs Türk Halkına güçlü ve kararlı desteğimizi somutlaştırdık. KKTC'nin tanınması ve Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimizin maruz kaldığı kısıtlamaların kaldırılması için verdiğimiz mücadeleyi sürdüreceğiz."

Haber Merkezi / DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.