Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Grup Toplantısı’nda Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketi ile ilgili konuştu.

Enkaz kaldırma çalışmalarının çok çabuk bitirildiğini belirten Erdoğan şu şekilde konuştu:

"Deprem sonrası çalışmaların bu kadar kısa sürede bitmesi önemlidir. Yıkıntılar altında kalan vatandaşlarımız ve yakınlar serzenişlerinde haklıdır. Hepsinin acılarını paylaşıyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Tedavisi sürenlere rabbimden şifa diliyorum. Yaraları sarmak bize düşer, maddi yardımlar bize düşer. Milletimizin metaneti için diyecek söz bulamıyorum. Sevginin hakkını verecek, mahcup olmayacağız. Yeter ki birliğimize beraberliğimize sahip çıkalım. Hep beraber Türkiye Yüzyılı’nın inşasını yapacağız.

10 BİN TL YARDIMI ALAN AİLE SAYISI 1,4 MİLYON

Konteyner kentleri yaygınlaştırarak vatandaşlarımızı daha insanı şartlara ulaştırmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızı süratle yerleştiriyoruz. Aile başına 10 bin TL’lik yardım alan depremzede sayımız 1,4 milyona ulaştı.

Eğitim-öğretimle ilgili konuşan Erdoğan şu açıklamalarda bulundu:

"Çocuklarımızın eğitim öğretiminde kesinti olmaması için her seviyede etkinlikler başlattık. Okulları teker teker kontrol ediyoruz. Okulların kapalı olduğu Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da 27 Martta okulları açacağız."

"ANA GÜNDEMİMİZ DEPREM"

Depremin ilk gününden itibaren ana gündemlerinin yaraların sarılması olduğunu belirten Erdoğan, " Birileri bu sözü yanlış anlamış Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman’a ve diğer illerimize gereken talimatları vermeye gittik. Bundan sonra da depremzedelerimizle kucaklaşmaya devam edeceğiz. Aramızdaki muhabbeti sevgiyi güven ilişkisini anlayamazsınız. Bu zatın siyasi arsızlığını bir kenara bırakalım. Depremin ilk saatlerinden beri çalışan bakanlarımıza valilerimize kamu görevlilerine iftira atmasına ne diyeceğiz. Yarısı yalan yarısı yanlış bir konuşma kimin umudunu artırır. Yalan ithamları gündeme getirmek kimin işine yarar. Bu zatın yalanları defalarca yüzüne vuruldu" ifadelerini kullandı.

"SONUNDA ADAYLARINI ZAR ZOR BELİRLEDİLER"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ile ilgili konuşan Erdoğan şunları belirtti:

"Soruyorlar kaç yardımcın olacak 1 olabilir 5 olabilir 10 olabilir 500 olabilir. Bir tane başkan yardımcısı atadığımda ülke böyle yönetilmez dediler. Altılı Masa’nın etrafında toplananlar bir şeyler alacak bundan dolayı fazla yardımcı istiyorlar. Benim milletim bunları yutmaz 14 Mayıs’ta cevabınızı en iyi şekilde verecek. Masanın altı üstüne geldi birileri masadan kalktı sonra geri oturdu ya da oturtuldu. Nedeni nasılı bizi ilgilendirmez. CHP’nin iki Büyükşehir belediye başkanını da işe katarak zar zor adaylarını belirlediler. Sonunda baybay Kemal birilerinin arkasına saklanmak yerine karşımıza çıkmaya cesaret etti. Yapacak çok işimiz var. Yılbaşında seçim tarihini 14 mayıs olarak açıklarken göz önüne aldıklarımız geçerliliğini koruyor. Kalıcı konutların inşaası ihtiyacı bunların üstüne eklendi. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzdan sapmadık hala devam ediyor."

YERLİ OTOMOBİL TOGG

Yerli araç TOGG'un siparişlerinin yarından itibaren alınacağını belirten Erdoğan "Ne diyordun? Hani araba hani fabrika ikisini de yaptık. TOGG’da yarından itibaren sipariş almaya başlıyoruz. Cuma günü Finlandiya Cumhurbaşkanı geliyor Cumartesi Çanakkale’deyiz. Bandırma bor üretim tesisinin açılımını gerçekleştireceğiz. Durmuyoruz üretiyoruz, çalışıyoruz. Dünyada ve bölgemizde her türlü gelişmeyi takip ediyoruz" dedi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.