Cumhurbaşkanlığı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanlığı atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararlara göre birçok kamu kurumunda üst düzey atama ve görevden alma gerçekleşti. Dışişleri, Ticaret ve Ulaştırma Bakanlıkları ile çeşitli kurumlara yeni isimler atandı.


24 Temmuz 2025 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atama kararlarına göre, bazı kamu kurumlarında ve bakanlıklarda üst düzey görev değişiklikleri yapıldı.

Strateji ve Bütçe Başkanlığı 1. Hukuk Müşaviri Sinan Taş görevden alınırken, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşavirliği görevine Hilal Yılmaz Taştan atandı.

Dışişleri Bakanlığı’nda birçok genel müdürlüğe yeni isimler atandı. İkili İlişkiler Genel Müdürlüğü’ne Cihad Erginay, Konsolosluk Hizmetleri ve Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlar Genel Müdürlüğü’ne Gülsüm Erkul getirildi. Hatice Oya Tunga Çağlı, Yağmur Ahmet Güldere, Kemal Onur Özçeri, Ali Barış Ulusoy, Hami Aksoy ve Zeynep Savaş da çeşitli birimlerde görevlendirildi.

Ticaret Bakanlığı’nda ise Batı Marmara, Orta Karadeniz ve Orta Anadolu Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürleri görevden alındı. Yerlerine Ayhan Coşkuner, Hüseyin Şanverdi, Mehmet Tuncay Bayraktar ve Nihat Kınık atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda yeterlilik sınavını geçen Zeynelabidin Arda Yılmaz, Fırat Aktaş, İsmail Ataş, Fatih Can Şakrak ve Harun Berkay Garip, müfettişlik görevine getirildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.