Cumhuriyet'in 100. yılına özel '5 Türk lirası'

Cumhuriyet'in 100. yılına özel '5 Türk lirası'

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, Cumhuriyet'in 100. yılına özel hatıra olarak "5 Türk lirası" basımı gerçekleştirdi. Yüzüncü yıla özel basılan para, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tanıtıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel hatıra madeni 5 Türk lirasının tanıtımı yapıldı.

Madeni "5 Türk lirası" yarından itibaren tedavüle girecek. bir defaya mahsus hatıra paradan 100 milyon adet basıldı.

haber-ic-005.jpg

'TÜRKİYE YÜZYILI'

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basılan 100. yıl temalı "5 Türk lirası" olarak basılan hatıra paranın iç göbeğinde, "Türkiye Yüzyılı" logosu bulunuyor. Logonun üzerinde "5", alt kısmında "Türk lirası" ibaresi bulunuyor. Dış halkada ise sekiz köşeli "Selçuklu yıldızı" motifi ve bu motifin dış hatlarının tekrarı kullanılarak oluşturulan derinlik bulunuyor.

Dış halkadaki Selçuklu yıldızının soluna "₺", sağına ise "TC" sembolleri, güvenlik unsuru olarak yerleştirildi. Paranın alt kısmında basım yılı "2023" tarihi yer aldı. Ay ve yıldız dış halka ve göbeğin kesiştiği yere gelecek şekilde yerleştirildi. Paranın ağırlığı 8,25 gram, çapı ise 28,15 milimetre olarak ayarlandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Genel Müdürlüğümüz, özel günler anısına bastığı hatıra paraların tanıtımını özel günlerden bir gün önce yapmaktadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.