Cumhuriyetin 100. yılında kültür ve tarih kenti Tokat Ankara’ya taşınıyor

Cumhuriyetin 100. yılında kültür ve tarih kenti Tokat Ankara’ya taşınıyor

Cumhuriyetin 100. yılında kültür ve tarih kenti Tokat Ankara’ya taşınıyor. Tokat Tanıtım Günleri Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde 12 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de vatandaşlara kapılarını açacak.

Cumhuriyetin 100. yılında kültür ve tarih kenti Tokat Ankara’ya taşınıyor. “Tokat Tanıtım Günleri”, Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde 12 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de vatandaşlara kapılarını açacak.

TOKFED’DEN AÇIKLAMA

TOKFED Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Dündaroğlu basına verdiği demeçte, ““Ankara’da faaliyet göstermekte olan Tokat Dernek Federasyonumuz (TOKFED) ile Tokat Vakfı tarafından 12-15 Ekim 2023 tarihlerinde 4 gün süreyle Ankara Millet Bahçesinde (Atatürk Kültür Merkezi AKM) yapılması planlanan Tokat Tanıtım Günlerinin (Tokat Kültür ve Sanat Etkinlikleri) yapılabilmesi için Tokat Valiliğimiz tarafından yetkilendirilmiştir” dedi.

tokat2.gif

ALTI BİN YILLIK TARİH

Evliya Çelebi’nin alimler ve şairler şehri diye övdüğü, Yeşilırmak havzasının bereketiyle altı bin yıllık tarihi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile kültürel geçmişini umut dolu gelecekle harmanlayan eşsiz bir Anadolu kentidir Tokat.

Cevizli çöreğinden Tokat kebabına, yağlısından Tokat yaprağına, Ballıca Mağara’sından Kaz Gölü’ne, yaylalarından kaplıcalarına, yazmacılığından bakırcılığına, omuz halayından semacığılına, bereket ovalarıyla zengin kültürel dokusunu yaşatan bir şehirdir Tokat.

tokat3.gif

MEVLANA ÖVGÜSÜ

Yer vermiş Yeşilırmağına, alimler varmış toprağına, yansıtır kendini Karadeniz havasına, tarihler dokunmuş toprağına, tarihin nesillere aktarılmış en saf halidir Tokat.

Mevlana’nın iklimi ve insanları mutedildir diyerek Tokat’a gitmek gerek dediği tek kadim şehirdir Tokat.

TOKATLI STK’LAR ÖNCÜLÜK EDECEK

Tokat Dernekler Federasyonu öncülüğünde Tokatlı sivil toplum kuruluşları ile düzenlenecek olan “Tokat Tanıtım Günleri” Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi’nde 12 Ekim Perşembe günü saat 12.00’de vatandaşlara kapılarını açacak.

tokat.gif

4 GÜN SÜRECEK

4 gün sürecek etkinlikte 9 adımda 900 yıllık tarihi eserlerin bulunduğu sulu sokak diye anılan Tokat’ın zengin kültürü ve köklü geçmişinin motif motif işlendiği özel lezzetleriyle tarih ve kültür kenti Tokat halkla buluşuyor. 12-15 Ekim tarihleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.