Cumhuriyet'ten skandal iddia: Pamukkale Üniversitesi'ne yerleşmede usulsüzlük mü yapıldı?

Cumhuriyet'ten skandal iddia: Pamukkale Üniversitesi'ne yerleşmede usulsüzlük mü yapıldı?

Muhalif Cumhuriyet Gazetesi'nin Pamukkale Üniversitesi'nde çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin puanları değiştirilerek, tıp ve diş hekimliği fakültelerine yerleştirildiği iddiası sosyal medyada gündemde. Peki bu iddia doğru mu? İşte cevabı...

Cumhuriyet Gazetesi'nin iddialarına göre, Pamukkale Üniversitesi’nde 2022/2023 akademik yılında yabancı öğrenci alımlarında usulsüzlük yapıldı.

Haberin ilgili bölümünde şunlar yer aldı:

"140 yabancı öğrenci, tıp ve diş hekimliği fakültesi gibi bölümler başta olmak üzere üniversitenin çeşitli bölümlerine sınav notları değiştirilerek kaydedildi. Sistemde değişiklik yapma yetkisi olan kişilerin yabancı öğrencilerin kayıtlarını para karşılığında yaptıkları iddia edildi. Usulsüzlük, tıp fakültesi öğrencisi Iraklı Aliridha Abdulameer Abdali Alrichab’ın 31 Temmuz 2023 tarihli kaydının silinmesi kararına karşı açtığı dava ile gün yüzüne çıktı.

Alrichab, “başarılı bir eğitim hayatının olduğunu ve kayıt silme işleminin gerekçesiz yapıldığını” öne sürdü. Cumhuriyet, mahkeme kararının ayrıntılarına ulaştı. Savunmada şu ifadelere yer verildi:

“Yabancı uyruklu öğrencilerin başvuru ve kabul işlemlerini yürüten davalı üniversitenin yurtdışı öğrenci koordinatörlüğü tarafından başvuru ve kabul sürecine ilişkin işlemlerde bir kısım usulsüzlükler yapılarak, kabul ve yerleştirme şartlarını taşımayan bir kısım öğrencilerin gerçeğe ve hukuka aykırı üniversitenin lisans programlarına yerleştirildikleri tespit edildi."

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ'NDEN İDDİALARA CEVAP

Pamukkale Üniversitesi yetkilileri ise konuya ilişkin rektörlüğün soruşturma açtığını kaydederek, o birimdeki yetkili şahsın savcılığa verildiğini ifade etti.

Yetkililer, “İş idari boyuttan çıktı. Adalet Bakanlığı bu konu hakkında detaylı bir çalışma yürütüyor. Çünkü benzer durumun başka üniversitelerde de yaşandığı iddiaları bulunuyor. Konu hakkında gizlik kararı var” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.