Dalak neden büyür? Dalak büyümesinin belirtileri nedir? - Gazete İlk Sayfa

Dalak neden büyür? Dalak büyümesinin belirtileri nedir? - Gazete İlk Sayfa

Dalak büyümesi hastalığına sahip olan kişiler belirtileri araştırıyor. Peki, Dalak neden büyür, dalak büyümesinin belirtileri nelerdir?

Dalak beyaz kan hücrelerini üretir ve hastalıklara karşı savunma görevini üstlenir. Sol üst karın bölgesinde bulunur. Peki, Dalak neden büyür? Dalak büyümesinin belirtileri nelerdir? İşte tüm detaylar:

dalak neden büyür sorusu için görseli

DALAK NEDEN BÜYÜR?

Dalak büyümesi enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkabilir. Dalak büyümesinin nedenleri Mononükleoz gibi viral enfeksiyonlar, Frengi veya kalbin iç zarının enfeksiyonu gibi bakteriyel enfeksiyonlar (endokardit), Sıtma gibi parazit enfeksiyonları, Siroz ve karaciğeri etkileyen diğer hastalıklar, Çeşitli hemolitik anemi tipleri (kırmızı kan hücrelerinin erken tahrip olması ile karakterize bir durum), Lösemi ve miyeloproliferatif neoplazmalar gibi kan kanserleri ve Hodgkin hastalığı gibi lenfomalar, Gaucher hastalığı ve Niemann-Pick hastalığı gibi metabolik bozukluklar, Dalak veya karaciğerdeki damarlar üzerindeki basınç veya bu damarlara kan pıhtısı gitmesi gibi durumlar dalak büyümesinin nedenleri arasında gösterilmiştir.

dalak büyümesinin belirtileri nelerdir sorusu için dalak görseli

DALAK BÜYÜMESİNİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Bu hastalığın birçok belirtisi bulunmakla beraber dalak büyümesinin ağrıya neden olduğunu belirtmek gerekir. Diğer belirtileri ise şu şekilde:

  • Mide üzerine baskı yapmasından dolayı yemek yemeden ya da az yemek yedikten sonra şişkinlik hissetmek ya da kolay doymak
  • Yorgunluk
  • Anemi (kansızlık)
  • Sol üst karın bölgesinde sol omuza yayılabilen ağrı hissi
  • Sık görülen enfeksiyonlar
  • Kolay kanama

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.