Darbeci askerlere AK Parti’den itiraz: Tahliyeler ‘aklanma’ değil!

Darbeci askerlere AK Parti’den itiraz: Tahliyeler ‘aklanma’ değil!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan karara göre yaş haddi dolayısıyla tahliye edilen darbeci generaller için AK Parti’den itiraz geldi. Yetkili isimler, tahliye edilen darbeci generallere “Tahliyeler ‘aklanma’ değil” dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, katıldığı canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye Gazetesi’nin aktardığı habere göre Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ye iade-i ziyaretinin haziran ayının ilk haftası gerçekleşebileceğini belirterek “Ziyaretleri olumlu karşılıyoruz. Karşı fikirlerin ortak zeminde konuşmak önemli. Bundan sonraki dönemlerde de diyalog zemininin devam edeceğini düşünüyorum. Ülkemizde birlik beraberliğin sağlanması ve çözüm noktasında bulunmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

"UTANMALARI YOK"

Abdullah Güler, 28 Şubat davası hükümlüsü emekli generallerin cezalarını; sürekli hastalık ve kocama hâli nedeniyle kaldırılmasına ilişkin de şu sözleri sarf etti: “Tamamen Cumhurbaşkanımızın uygun görmesi ile bunlar hapisten çıktı. Aklanmış değiller. Bu kişiler tahliye olmuş olsalar bile bu cezadan bu suçtan kurtulamazlar. Buradakiler mahkûmiyetini kapalı cezaevinde geçirme imkânı kalmadığına dair rapor olmuş. Cumhurbaşkanımız da vicdanen onların tahliye olmalarını sağlamış. Bunların özür dilemeleri ve teşekkür etmeleri gerekiyordu. Ancak bunlar suçu kabul etmiyorlar. Niyetleri kötü olan ülke toplumunun ne hâle geldiğini bilmeyenler o dönemin şartlarında normal diyorlar. Utanmaları yok.”

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.