Defalarca banka soymuştu: Ünlü futbolcunun cesedi bulundu

Defalarca banka soymuştu: Ünlü futbolcunun cesedi bulundu

1970'li yıllarda Young Boys'ta oynayan ve sonrasında futbolu bırakıp banka soygunlarına başlayan eski ünlü futbolcu Marco Müller ölü bulundu.

1970'li yıllarda İsviçre Süper Ligi'nde Young Boys formasını giyen, daha sonra banka soygunlarına karıştığı gerekçesiyle hapse giren ve ardından hapisten kaçtıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamayan İsviçreli futbolcu Marco Müller'in cesedi bulundu.

Futbol kariyerine de iyi bir başlangıç yapan İsviçre genç milli takımının da formasını giyen ancak 20 yaşında futbolu bırakıp suç dünyasına giren Marco Müller, hayatını kaybetti.

Başka takımlarda da oynayan Marco Müller, beklenmedik bir şekilde futbolu bırakmış, daha sonra suç dolu bir hayatı olan Müller, İsviçreli Robin Hood lakabını almıştı.

1980'li yıllarda önemli banka soygunlarına imza atan Müller, ayrıca para taşıyan bir kamyonu da soydu. Müller'in yaptığı soygunlardan 2,5 milyon euro elde ettiği tahmin edildi.

Daha sonra karıştığı bir silahlı soygun nedeniyle tutuklanıp hapse atıldı. Kaldığı Jura Hapishanesi'nden firar etti. Yeniden tutuklandı. 1988'de bu kez Bern Hapishanesi'nden kaçtı ve bir daha da yakalanamadı.

CESEDİ BULUNDU
1988'den beri kendisinden haber alınmayan suç makinesi futbolcunun cesedi, bir ay önce memleketi Bassecourt yakınlarından bir demiryolu hattının yanında bulundu.

Yapılan DNA testlerinin sonuçları yeni açıklandı ve cesedin Marco Müller'e ait olduğu kesinleşti.

Müller'in Fransa'da saklandığı düşünülüyordu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.