Demir parmaklıklar arasında yüzlerce çocuk!

Demir parmaklıklar arasında yüzlerce çocuk!

Filistin Esirler Cemiyeti, yapmış olduğu yazılı açıklamada, 23'ü Gazze Şeridi'nde alıkonulanlar olmak üzere 200 Filistinli çocuğunun İsrail hapishanelerinde olduğunu duyurdu. Birbirinden ayrı tutulan çocukların, ihtiyaçlarını karşılayamadığı belirtildi.

7 Ekim 2023 tarihinden beri Gazze Şeridi'ne aralıksız saldırı düzenleyen İsrail, bir yandan da Filistinlilere yönelik keyfi gözaltı ve tutuklamalarına devam ediyor. Gözaltı adı altında alıkonulan kişilerin çoğunluğunu ise çocuk yaşta kişiler oluşturuyor.

5 Nisan Filistinli Çocuklar Günü sebebiyle yazılı bir açıklama yayımlayan Filistin Esirler Cemiyeti, durumun ciddiyetinden bahsetti. Yaptığı açıklamada, “İsrail'in Megido Hapishanesi'nde Gazze'de alıkonulanlar dâhil toplam 200 Filistinli çocuk bulunuyor” dedi.

Geçtiğimiz ekim ayından bu tarafa en az 500 Filistinli çocuğu gözaltına alan İsrail'in zulmü gün geçtikçe artarak devam ediyor. Gerçek sayının ise bundan daha fazla olabileceği ifade edildi.

filistinli-cocuklar.jpg

İŞKENCE GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

7 Ekim’den bu güne kadar İsrail hapishanelerinde bulunan Filistinli çocuklara, akla hayale sığmayan işkence ve baskılar yapıldığını ve gün geçtikçe de dozunun arttığı ifade edilen açıklamada, “Çocuklar birbirinden ayrı tutuluyor, elektrikli aletler verilmiyor, sıcak sudan mahrum bırakılıyor ve kıyafetlerine el konuluyor. İsrail, her yıl 500 ile 700 arasında çocuğu temel haklarından yoksun biçimde askeri mahkemelerde yargılayan tek devlettir” cümleleri aktarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.