Deniz Feneri'nden 50 bin aileye ramazan yardımı

Deniz Feneri'nden 50 bin aileye ramazan yardımı

Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Koordinatörü Hamit Kunt, ‘Bir kumanya da sen bağışla’ kampanyasıyla 50 bin aileye gıda ve temizlik ürünlerinden oluşan ramazan yardımı yapılacağını söyledi.

SİNAN KAYA / HABERVAKTİM

Dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatan Sivil Toplum Kuruluşları Ramazan ayının başlamasıyla yardımlarını arttırmaya başladı. Deniz Feneri Derneği Ankara Şubesi Koordinatörü Hamit Kunt, ‘Bir kumanya da sen bağışla’ kampanyasıyla Ramazan ayı içinde yurt içinde 40 bin, yurt dışında 10 bin olmak üzere toplam 50 bin aileye kuru gıda, yağ, un, şeker, makarna, kahve ve temizlik malzemeleri içeren kolilerin ulaştırılacağını kaydetti.

150 BİN KOLİ RAMAZAN YARDIMI

50 bin aile için toplam 150 bin koli yardım yapılacağını belirten Kunt, “Yardım yapacağımız 50 bin aile içinde; 10 Suriyeli, Afrikalı aileler başta olmak üzere 10 bini yurt dışındaki diğer ihtiyaç sahiplerine, geriye kalan 30 bin aile ise Türkiye’deki yardıma muhtaç aileler olacak” dedi.

GÜNLÜK 100 AİLEYE YARDIM GİDİYOR

Deniz Feneri Derneği'nin Pursaklar ilçesindeki yardım malzemeleri deposunda her gün ortalama 100 aileye yardım çıktığını ifade eden Kunt, “Yardım yaptığımız ailelere gıda, giyim ve nakit para yardımı yapıyoruz. Yardım yaptığımız ailelerin kimisi bizzat Pursaklar’daki depomuzdan kendileri ihtiyaçlarını alır.  Bir kısım aile bizim giyim mağazalarımızda yardımlarını alır, bir kısım ailenin adresine ise yardım kolisi hesabına ise nakit para gider” diye konuştu.

RAMAZAN PROJELERİ

Derneğin ramazan projelerine de değinen Kunt, "Bayramlık" isimli projeyle yoksul çocuklar ve yetimlere bayramlık giysiler ulaştırılacağını, "Yetim ve öksüzlere bayram harçlığı" projesiyle bu çocukların bayram harçlığı alacağını, "İftarda buluşuyoruz" projesiyle 20 ülkede iftar sofrası kurulacağını, "Yetim sofraları" projesiyle de çeşitli illerdeki yetimler ve ailelerinin iftar sofrasında buluşturulacağını kaydetti.

ANKARA’DAKİ SURİYELİLER BİZİM HİMAYEMİZDE

Ankara’da yaşayan 2 bin 500 Suriyeli aileden bin 600 aileye yardım yaptıkların belirten Kunt, “ Suriyelilere yapılan yardım konusunda Ankara’da en büyük sorumluluk şu anda bizim elimizde. Deniz Feneri Derneği olarak bizim denetimimiz altında Ankara’da bin 600 Suriyeli aile var.  Bu aileler içinde bin aileye, buzdolabından çamaşır makinasına, halıdan çekyata kadar evin tüm eşyalarını verdik. Şu anda bu aileler tamamen takibimiz altında. Ailelerin fert sayılarına göre yardımlarımızı aylık olarak yapıyoruz. Son günlerde yaşanan yeni göçlerle beraber bu ailelerin fert sayıları sürekli artıyor. Tüm bunları ayrıca takip ediyoruz” dedi.

KARALAMA KAMPANYALARI BİZİ YIPRATMADI

Geçtiğimiz yıllarda Deniz Feneri Derneği hakkında çıkan karalama kampanyalarının derneklerini pek etkilemediğini belirten Kunt, "2008'de bu iyilik hareketine bazı saldırılar, iftiralar yapıldı. Buna rağmen şu an 50 binden fazla aileye bu ramazanda başlamak üzere yardım çalışması yapılacak. Daha önemlisi, Deniz Feneri'ni o yıpratma çalışmalarıyla bir miktar etkileseler bile, Türk halkının iyilik duygularını olumlu anlamda tetikledi o iddialar. Yüzlerce STK ve yardım kuruluşu, hem Türkiye'de hem dünyada yüzbinlerce, milyonlarca insana yardım götürüyor” şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜ OLARAK ÇALIŞIYORUZ

Deniz Feneri Derneği'nin Pursaklar ilçesindeki yardım malzemeleri deposunda paketleme görevini yapan 17-18 yaşlarındaki gönüllü gençler ise bu işi severek yaptıklarını belirterek, “Burada 5’er kişiden oluşan 7 grup halinde çalışıyoruz. İhtiyaç sahiplerine gidecek yardımlarda bizim de katkımız olsun diye çoğumuz buradaki paketleme işini gönüllü olarak yapıyoruz. Hatta aramızda yabancı uyruklu arkadaşlarımız da var onlar da gelip bu işi bizimle yapıyor” ifadelerini kullandılar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.