Deprem bölgelerinde bugün hava nasıl? 7 Şubat Salı hava durumu

Deprem bölgelerinde bugün hava nasıl? 7 Şubat Salı hava durumu

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana gibi illerde hava durumu merak ediliyor. Deprem bölgelerinde bugün hava nasıl?

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yaşanan, çevre illerde de ağır yıkım ve hasara neden olan depremlerde çöken binalarda aram kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hava durumu aram kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyebiliyor. Özellikle kar ve yağmur yağışı arama kurtarma çalışmalarını sekteye uğratabiliyor. Bu noktada deprem bölgelerinde bugün hava nasıl sorusunun cevabı merak ediliyor.

Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana gibi illerde hava durumu merak ediliyor. Deprem bölgelerinde bugün hava nasıl? İşte 7 Şubat Salı hava durumu tahminleri:

deprem-bolgelerinde-hava-durumu-tablosu.jpg

KAHRAMANMARAŞ HAVA DURUMU

Kahramanmaraş’ta bugün en yüksek sıcaklık 5, en düşük sıcaklık ise -6 derece olarak tahmin edildi. Kahramanmaraş’ta kar ve yağmur gözükmüyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU İLLERİNDE KAR VAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün bugün için (7 Şubat Salı) hava durumu tahminlerine göre, Karadeniz kıyıları ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar yağışı bekleniyor.
Marmara ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır.
HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARILARI:

Yağışların; Karadeniz kıyıları ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde yağış ve doğu kesimlerin yüksek ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARILARI:

Rüzgarın; kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
Çok bulutlu, öğle saatlerinde Mersin çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA °C, 11°C
Çok bulutlu

HATAY °C, 10°C
Çok bulutlu

MERSİN °C, 10°C
Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU:

Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin güneydoğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

MALATYA °C, -1°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Batman ve Siirt çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 5°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GAZİANTEP °C, 3°C
Çok bulutlu

SİİRT °C, 4°C
Çok bulutlu ve yoğun kar yağışlı

ŞANLIURFA °C, 5°C
Çok bulutlu, sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.