Deprem bölgesinde hasarlı ve ağır hasarlı evlerin doğalgaz borçları silindi

Deprem bölgesinde hasarlı ve ağır hasarlı evlerin doğalgaz borçları silindi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde evi ağır ve orta hasar alan depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Olağanüstü Hal Kapsamında Enerji Tüketim Bedellerinin Terkinine İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Tebliğ’i Resmi Gazete’de yayımlandı. 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik faturası ve doğal gaz faturası borçları silindi.

518 BİN ACİL YIKILMASI GEREKEN YAPI VAR

Strateji ve Bütçe Başkanlığı, yaptığı açıklamayla 6 Şubat günü gerçekleşen yıkıcı depremler ve 20 Şubat'ta gerçekleşen Hatay Yayladağı merkezli 6,4’lük depremlerin meydana getirdiği maddi kayıplarla ilgili bir rapor yayınladı.

'Kahramanmaraş ve Hatay Depremleri Raporu'nda bölgedeki konut sayıları ile hasarlı konut sayıları da açıklandı.

Rapora göre; depremden etkilenen 11 ilde toplam 5 milyon 649 bin 317 konut bulunuyordu. Bu konutlardan 518 bin 9'u 'Acil+Ağır+Yıkık' olarak nitelendirilirken, 131 bin 577'si 'Orta Hasarlı', 1 milyon 279 bin 727'si ise Az Hasarlı olarak belirlendi. Toplamda 1 milyon 929 bin 313 konutun hasar aldığı belirlendi.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.