Deprem bölgesindeki konteyner eczanelerin adres bilgileri ne?

Deprem bölgesindeki konteyner eczanelerin adres bilgileri ne?

Türk Eczacıları Birliği tarafından deprem bölgesine gönderilen konteyner eczanelerin adres bilgileri ne?

Kahramanmaraş merkezli depremden şiddetli şekilde etkilenen illerde eczanelerin büyük kısmı çalışamaz hale geldi. Depremzedelerin ilaç ihtiyaçlarının karşılanması için bölgeye tır eczaneleri ve konteyner eczaneleri kurulmaya başlandı. Peki Türk Eczacıları Birliği tarafından bölgeye gönderilen konteyner eczanelerin adres bilgileri ne?

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremin vurduğu illerdeki eczanelerin durumuyla ilgili çok üzücü bilgiler aktardı. Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bir tv kanalında canlı yayında “deprem illerinde eczanelerin kaçı açık, kaçı hizmet verebiliyor” sorusunu cevapladı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney’in aktardığı bilgilere göre, Kahramanmaraş ve Hatay’daki 2069 eczaneden yıkılanlar oldu, hasar görenler oldu. Neticede bu 2069 eczanenin yüzde 90’ı şuan çalışamayacak, hizmet veremeyecek durumda.

Bölgede insanların ilaç ihtiyacının karşılanması için çalışma başlattıklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremzede vatandaşların ilaç ve tıbbi malzeme temini için, Birlik olarak bölgeye Tır Eczanesi ve Konteyner Eczaneleri gönderdiklerini açıkladı.

Üney bölgeye ayrıca hafta sonu kargo uçağıyla 5 ton ilaç ve tıbbi malzeme göndereceklerini bildirdi.
Peki Türk Eczacıları Birliği tarafından bölgeye gönderilen konteyner eczanelerin adres bilgileri ne? Üney, Birlik olarak deprem bölgelerine gönderdikleri Tır Eczanesi ile Konteyner Eczaneleri’nin konum bilgilerini de şöyle paylaştı:

turk-eczacilari-birliginin-deprem-bolgesine-gonderdigi-konteyner-eczaneleri-hizmete-basladi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.