Deprem etkisiyle Adana'da çok katlı 3 bina yıkıldı

Deprem etkisiyle Adana'da çok katlı 3 bina yıkıldı

Kahramanmaraş ve Gaziantep'te yaşanan depremlerin etkisiyle Adana'da çok katlı 3 bina yıkıldı. Yıkım haberini belediye başkanı verdi.

Bir acı haber de Adana'dan geldi. Adana'da 3 ayrı yüksek katlı bina yıkıldı.

Kahramanmarş ve Gaziantep'te yaşanan depremlerin etkisiyle Adana'da çok katlı bina yıkıldı. Yıkım haberini belediye başkanı verdi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkana Zeydan Karalar, bir tv kanalına canlı yayında yaptığı açıklamada, Adana merkezde 10-15 katlı iki ayrı binanın yıkıldığı haberini aldıklarını, yardım ve kurtarma çalışmaları yaptıklarını aktardı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, ilk etapta 4-5 vatandaşın yıkılan binalardan çıkarılıp hastanelere götürüldüğünü söyledi.

adana-deprem-yikilan-bina.jpg

3 BİNA YIKILDI: BİRİ 17, BİRİ 14 KATLI

Karalar şu bilgileri verdi: "Yaklaşık bir dakika sallandık. Çok şiddetliydi. Merkez üssünü düşünemiyorum. 3 yıkım haberi gelmiş durumda şu ana kadar. Ayrı ayrı mahallelerde. 17 katlı bir apartman yıkıldı. Bir de 14 katlı binamız yıkıldı. Bir binamız daha var maalesef. Biraz eski binalar. Yeni yerleşim yeri ama binalar eski."

Vatandaşlar yollarda olduğu için yardım ekiplerinin yıkılan binalara ulaşmakta güçlük çektiğini belirken Başkan Karalar, yolların boş yere meşgul edilmemesini istedi.

VALİ ELBAN'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Adana Valisi Süleyman Elban da twitter'dan yaptığı paylaşımda "Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve ilimizde de hissedilen deprem için tüm hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Lütfen binalarımızı terkedip güvenli yerlerde bekleyelim. Başta ana yollarımız olmak üzere yolları açık tutmaya özen gösterelim." çağrısı yaptı.

11 KATLI BİNADAN ENDİŞELERİMİZ VAR

Adana Valisi Süleyman Elban yıkılan binalarla ilgili de bir tv kanalına açıklama yaptı. Vali Elban "Kahramanmaraş merkezli deprem ilimizde de çok şiddetli bir şekilde hissedildi. Tufanbeyli ilçemizde yıkılan binada bir kişi kaldı, enkaz altında olanları çıkardık. Çukurova ilçemizde bir bina yıkıldı. Yıkılan binamızda AFAD ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarına başladılar. Biz de kriz merkezinde konuyu takip ediyoruz. Şu ana kadar can kaybı ile ilgili net bilgiler bize ulaşmadı. Çukurova'da yıkılan 11 katlı binadan endişelerimiz var. Çukurova'da başka yerlerde de hasarlı, yıkılmış binalar olduğu bilgisi de geldi" dedi.

ÇOK ŞİDDETLİ

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,4 büyüklüğünde deprem olurken Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan iki deprem meydana geldi.

Depremlerde çok sayıda bina yıkıldı. Çevre illerde de hissedildi. Çevre illerden de yıkım haberleri geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.