Deprem illerinde eczanelerin kaçı açık, kaçı hizmet verebiliyor?

Deprem illerinde eczanelerin kaçı açık, kaçı hizmet verebiliyor?

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremin vurduğu illerdeki eczanelerin durumuyla ilgili çok üzücü bilgiler aktardı. Deprem illerinde eczanelerin kaçı açık, kaçı hizmet verebiliyor?

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, bir tv kanalında canlı yayında “deprem illerinde eczanelerin kaçı açık, kaçı hizmet verebiliyor” sorusunu cevapladı.

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney’in aktardığı bilgilere göre, Kahramanmaraş ve Hatay’daki 2069 eczaneden yıkılanlar oldu, hasar görenler oldu. Neticede bu 2069 eczanenin yüzde 90’ı şuan çalışamayacak, hizmet veremeyecek durumda.

turk-eczacilari-birliginin-deprem-bolgesine-gonderdigi-tir-eczanesi-hizmete-basladi.jpg

Bölgede insanların ilaç ihtiyacının karşılanması için çalışma başlattıklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremzede vatandaşların ilaç ve tıbbi malzeme temini için, Birlik olarak bölgeye Tır Eczanesi ve Konteyner Eczaneleri gönderdiklerini açıkladı.

turk-eczacilari-birligi-deprem-bolgesine-konteyner-eczaneleri-gonderdi.jpg

Üney bölgeye ayrıca hafta sonu kargo uçağıyla 5 ton ilaç ve tıbbi malzeme göndereceklerini bildirdi.

TIR ECZANE VE KONTEYNER ECZANELERİ KONUM BİLGİLERİ

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, Birlik olarak deprem bölgelerine gönderdikleri Tır Eczanesi ile Konteyner Eczaneleri’nin konum bilgilerini de şöyle paylaştı:
deprem-illerinde-ilac-hizmeti-veren-noktalarin-konum-bilgileri.jpg

KAÇ ECZACI HAYATINI KAYBETTİ

Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, depremde hayatını kaybeden eczacı arkadaşları olduğunu. bu konuda şuan için sayı veremediklerini de ifade ederek, 51. Bölge Adıyaman Eczacı Odası Başkanı Hüseyin Kemal Taş'ın bunlardan sadece biri olduğunu söyledi. Üney "51. Bölge Adıyaman Eczacı Odamızın çok kıymetli Başkanı, değerli dostum, yeri dolmayacak yiğit insan Ecz. Hüseyin Kemal Taş'ı depremde kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Değerli dostuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Camiamızın başı sağolsun" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.